Kao da je napravljen od lego kockica: Pogledajte kako izgleda najšareniji stambeni blok u Ukrajini

Koliko je udoban toliko je i šaren ovaj mali utopistični kvart Kijeva

  • 7
Comfort Town Ukraine

Foto: Shutterstock

Mali kraj Kijeva koji nosi ime "Comfort town", ili "Grad udobnosti" definitivno ne oskudeva u bojama. Iz ptičje perspektive izgleda kao neka utopija.

Ovaj kraj je nastao kao stambeni projekat arhitektonske firme "Archimatika", i gradio se 11 godina.

Prostire se u nekadašnjoj "industrijskoj zoni", a izgrađen je sa ciljem da u Kijevu postoji jedan stambeni blok koji može da se proda u slučaju krize.

To je postignuto stvaranjem ugodnog i atraktivnog okruženja za njegove stanovnike, koje ovo naselje podseća na "Lego grad".

Zgrade su lepo obojene kombinacijama svetlih i pastelnih boja, a prostori su podeljeni malim ulicama i zelenim površinama unutar bloka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Geografski kutak (@geokutak) on

 

Zaista je veoma udobno živeti u ovom kraju 

 

"Comfort town" takođe ima svoj maloprodajni kompleks od 4.500 kvadratnih metara, teretanu od 4600 kvadratnih metara i sportski objekat na otvorenom od 1,5 hektara. Tu su i kafići, prodavnice i kancelarije pogodno smešteni na donjim spratovima stambenih zgrada.

Štaviše, arhitekte su uspele da sačuvaju većinu zelenih površina u stambenom kompleksu i da obnove stare strukture poput vodenih fontana i malih skulptura.

Ako već pravite "post-pandemijske" planove putovanja, a ljubitelji ste lego kockica, ili ste samo znatiželjni putnik koji voli da posećuje neobična mesta, ovo kijevsko naselje je prava destinacija za vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA