≫ 

Ovih 5 mesta Italijani najviše vole da posećuju u svojoj zemlji

Lokacije koje bi vam preporučio svaki Italijan

  • 1
Italija Foto: Pixabay

Nije tajna da je cela Italija prepuna čuda i blaga - od najvećeg broja svetskih baština u zaštiti Uneska (mesto deli sa Kinom) do prirodnih pejzaža koji oduzimaju dah.

Organizacija "Italian National Trust" sastavila je popis svih italijanskih atrakcija, prema mestims koja su omiljena među Italijanima.

Celokupna svrha kampanje Luoghi del Cuore (u predovu Mesta u srcima) je da istakne bogatstvo umetnosti i prirode širom Italije tako što će građani izabrati svoje omiljene atrakcije, koje smatraju najlepšim i koje imaju posebno mesto u njihovom srcu.

Glasovi se nedavno prebrojani, a spisak je nedavno objavljen u javnosti.

Evo kojih 5 mesta Italijani najviše vole da posećuju u svojoj zemlji: 

Dvorac Sammezzano, Toskana

Dvorac Sammezzano (Castello di Sammezzano) je jedinstvena rezidencija koja datira iz 16. veka. Današnji izgled dvorac je dobio vek kasnije kada je redizajniran u maurskom stilu. Sammezzano je jedan od najvažnijih primera orijentalizma u Italiji i Evropi, a park od 187 hektara koji ga okružuje otvoren je za javnost.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tour operator - Travel agency (@caftours_graylineflorence) on

Železnica Nica-Ventimilja-Kuneo, Ligurija i Pijemont

Poznata kao „železnička pruga čuda“, ova posebna železnička linija trebalo je da poveže Italiju i Francusku, kao i planine Pijemont i obalu Ligurije. Železnica je stara skoro dva veka i inženjersko je čudo, jer se za manje od 50 km penje na gotovo 1000 metara visinske razlike.

Ponte dell’Acquedotto

Ponte dell’Acquedotto se nalazi u malom, ali popularnom gradu Gravina in Pulja, a iako nije poznat njegov tačan datum izgradnje, gotovo sigurno je nastao u 17. vekom. Prvobitno je izgrađen da bi ljudima omogućio da pređu potok i dođu do crkve na drugoj strani, ali ga je vladajuća porodica u 18. veku pretvorila u akvadukt - kanal koji služi za sprovođenje vode sa jednog mesta na drugom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Lilia Travagliati (@liliatravagliati) on

Via delle Collegiate, Sicilija

Via delle Collegiate u gradu Modika je ruta koja povezuje tri crkve u centru grada, crkve koje dele sličnu istoriju i tradiciju.

Bergamo, Lombardija

Grad Bergamo, smešten u podnožju Alpa, podeljen je u dve veoma različite oblasti. Bergamo Alta je tradicionalni srednjovekovni stari grad sa uskim ulicama koje su danas pretvorene u pešačke rute, dok je Bergamo Basa noviji deo grada sa velikim javnim baštama i avenijama.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Grace 🇮🇹 Bergamo (@graziafuselli) on

Video: Italijanska trobojka obasjala Koloseum: Otvaranje 1. juna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA