≫ 

Idealan posao za ljubitelje istorije: Zarađujete 17,5 miliona godišnje, a ne izlazite iz Pompeje

Zamislite da svakog jutra posmatrate Vezuv i da budete dobro plaćeni za to

  • 0
Pompeja Foto: Pixabay.com

Italijanske vlasti raspisale su konkurs za osobom koja bi vodila Pompeju, arheološko nalazište drevnog grada koje je bilo uništeno posle erupcije Vezuva 79. godine nove ere. Pompeja je jedna od najvećih italijanskih turističkih atrakcija.

To bi mogao da bude jedan od najfinijih poslova koji su raspisani na globalnom nivou otkako je proglašena pandemija korona virusa.

Ministarstvo za kulturno nasleđe i turizam traži novog direktora koji će voditi drevno nalazište. Dobra vest za ljubitelje istorije je da po prvi put i međunarodni kandidati imaju šanse da se zaposle na ovoj lokaciji.

Prelepi prizor u kom biste mogli da uživate svakog dana:

- Pompeju vole arheolozi iz celog sveta. Pretpostavljam da ćemo dobiti prijave iz država širom sveta, a svakako ćemo izabrati najboljeg kandidata - kaže Dario Frančeskini, ministar za kulturno nasleđe i turizam Italije.

Posao "čuvara Pompeje" podrazumeva četvorogodišnji ugovor (sa mogućnošću obnavljanja nakon isteka), a plata iznosi 148.837 evra godišnje (oko 17,5 miliona dinara).

Želite da se prijavite?

Prelistajte knjigu iz istorije, sredite poslovnu biografiju i popunite formular na znavičnoj web stranici Ministarstva za kulturno nasleđe do 3. novembra.

Naravno, ako posao nije baš u vašoj sferi interesovanja, umesto toga uvek možete posetiti drevni grad prvom prilikom kada to bude bilo moguće.

Pompeja je puna fascinantnih ruševina, izložbi i prelepih pejzaža, a decenijama je omiljena destinacija posetiocima Italije.

Video: Kuće od blata niču u kanjonu Đetinje: Novi arheološki park, otkriva tajne neolitskog života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA