≫ 

Samo za odvažne: Portugal dobija najduži viseći most za pešake na svetu

Most je duži od pola kilometra i sa njega se pruža spektakularan pogled na kanjon

  • 0

Šezdesetak kilometra od Porta, u portugalskom gradiću Aruka uskoro će biti otvoren najduži pešački viseći most na svetu. Dugačak je 516 metara, po čemu je dobio i ime 516 Aruka.

Most se nalazi iznad kanjona reke Paive, izgrađen je 175 metara iznad zemlje, a širok je 1,2 metra. Napravljen je od čeličnih kablova i metalnih rešetaka, a postavljen je između dva  ogromna betonska stuba.

Da biste prošli od jednog do drugog kraja, potrebno je pet do deset minuta, u zavisnosti od toga da li ćete zastajkivati tokom prelaska ili ćete se zaustavljati i uživati u spektakularnim prizorima na kanjon.

Planirano je da most 516 Aruka bude otvoren tokom 2021. godine. Kada prvi pešaci budu prešli preko njega, ovaj most će moći da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži viseći most za pešake na svetu. Za sada, tu titulu drži most Čarlsa Kuonena u Cermatu u Švajcarskoj, koji je dugačak oko pola kilometra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA