≫ 

Evo šta sve možete da dobijete ako naručite puding u Engleskoj: Ta reč se odnosi na 4 jela

Engleski puding nije ono na šta mislite

  • 0
puding Foto: Pixabay

Britanska gastronomija nije poznata kao najbolja i najukusnija na svetu. Naprotiv, mnogi ljudi ne pridaju važnosit nekim tradicionalnim engleskim jelima. 

Kada čujete britanska kuhinja jedna od prvih asocijacija koja vam padne na pamet jeste, sigurno, puding.

Ali da li uopšte znate kako on izgleda?

Sama reč "puding" u Velikoj Britaniji ne znači ništa, tačnije znači četiri različitih jela.

Božićni puding

puding Foto: Pixabay

Tradicionalni kolač koji po običarju moraju svi ukućani zajedno da speme za Božić. Najviše podseća na čokoladni mus ukrašen voćem. U restoranima ga često prelivaju alkoholom i flambiraju tokom služenja.

Jokširski puding

Jorkširski puding uopšte nije ni nalik želatinastoj poslastici na koji smo navikli. To je slano pecivo koje se služi uz meso. Ukusom podseća na uštipke, a obično se pravi u obliku jednog čančeta.

puding Foto: Pixabay

Crni puding

Ko god da je ovu hranu nazvao crnim pudingom grdno je slagao ostatak sveta. Ako ikada posetite Englesku, a u restoranu na tanjiru primetite nešto što liči na komad uglja, onda imate priliku da okusite pravi tradicionalni britanski doručak.

Crni puding je zapravo krvavica, ispržena svinjska krv. Iako zvuči odvratno, krvavica spada u veoma skupe delikatese, a obično se služi uz pasulj.

crni puding Printscreen: Youtube/ REPLAY

"Sticky Toffee" puding

Slično Božićnom pudingu, ovo je poslastica koja se obično preliva karamelom. Veoma je popularna u Engleskoj, ali opet nije ni nalik onome što mi zovemo pudingom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA