≫ 

Ko dodirne kamen na ovom ostrvu, sigurno će pronaći ljubav: Atoli strasti i plodnosti u kutku Evrope

Ako želite da se zaljubite i ostvarite kao roditelj, evo gde bi trebalo da optutujete

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Netaknuti, divlji i uzavrele atmosfere, i to ne samo zbog visoke temperature i zadivljujućeg vulkanskog pejzaža sa stalnim malim erupcijama.

Pojedini veruju da Stromboli i Filicudi, dva prelepa ostrva u arhipelagu na Siciliji, imaju magične afrodizijačke moći, te da su idealna za one koji očajnički pokušavaju da učine svoje noći strasnim. 

Zbog toga često ova ostrva nazivaju i atolima plodnosti.

Ne može se reći da je nekome potreban izgovor da putuje u ovaj prelepi kutak Italije, pod uslovom da tamo može stići u trenutku kada postoje različita ograničenja za putovanja, ali je za pojedince putovanje tamo više od odmora. To može biti iskustvo koje će im promeniti život.

Lokalno stanovništvo napominje da su ostrva postala svojevrsna mesta za seks hodočašća, zbog njihove očigledne sposobnosti da utiču na povećanje libida. Takođe tvrde da celokupno okruženje podstiče parove da eksperimentišu u spavaćim sobama, mada nije baš najjasnije kako to znaju.

Tople termalne vode na ovim ostrvima, njihove zanimljive pećine i misteriozno cveće, smatraju se koktelom koji utiče na povećanje uzbuđenja posetilaca. 

Novopečeni parovi koji žele da dobiju decu ovamo hrle iz celog sveta, dok se mnoge mlade žene, koje pred čudnim pejzažima izgovaraju molitve, nadaju da će pronaći muškarca iz svojih snova. 

Vulkanski vatromet 

 

Za Stromboli, koji je jedan od najjaktivnijih vulkana na svetu, kaže se da je najveći afrodizijak među ostrvima. Ipak, to može biti malo uznemirujuće. Česte su erupcije ovog vulkana i to gotovo na svakih 15 minuta, tako da se mogu čuti jaki udari od kojih tlo tutnji što utiče i na rad srca.

Sa strane vulkana se nalaze hrpe peska u žutoj, crvenoj, narandžastoj, crnoj i zelenoj boji, ali i stene, koje su prekrivene ružičastim cvetovima. Ostaci lave su napravili ožiljke na celokupnom predelu.

Stromboli, foto Pixabay

Stromboli, foto Pixabay

Sve to je u kontrastu sa karipski plavom vodom i nizom okrečenih kuća, koje se protežu od glavne luke na ostrvu do usamljene plaže. Noću postoji obilasci brodom, što omogućuje posetiocima da se dive vatrometu lave pod zvezdanim nebom. 

Kao što je poznato, pri svakoj erupciji se toplota skuplja ispod površine zemlje i oslobađa se. Noću kada se spusti temperatura vazduha, putevi na ovom ostrvu su topli na dodir, a grubo nabacano kamenje jednostavno zrači toplinom.

- To je vrlo senzualno mesto, ostrvo vatre i strasti. Možete osetiti stalne vibracije u sebi svaki put kada dođe do erupcije. To je kao da vulkan eksplodira u vašem telu i snažni je afrodizijak, izjavila je za CNN Maria Puljisi, proizvođač vina sa ovog ostrva.

Nestašni dečko 

 

Mnogi koji odluče da putuju oko 8 sati do kratera vole da se skinu goli i legnu na stomak na tlo koje podrhtava. Kako je navela Maria, smatraju da na taj način mogu bolje da osete erupciju i vibracije koje je prate, što će prostrujati kroz njihovo telo.

- To je orgazmičko iskustvo, rituali koji pozivaju na strastveni seks. Vrućina i vulkanski udar ulaze u vašu krv i pokreću seksualnu vibraciju u vazduhu. Vulkan je živ, mi ga smatramo nestašnim dečakom, dodala je.

foto Pixabay

foto Pixabay

Pored tog iskustva, smatra se i da jedinstveni noćni mirisi na ovom ostrvu, ali i oštar vazduh isto tako utiču na pojačanu želju za seksom brojnih posetilaca.

Na ovom ostrvu raste i neobična biljka, za koju se veruje da mirisom utiče na povećanje libida, što posredno mnogim parovima pomaže da dobiju decu. 

Radi se o cvetu koji tek kada sunce zađe procveta i koga lokalno stanovništvo zove Noćna dama ili Noćna lepotica. Ima izuzetno jak miris, pa kod nekoga izaziva i blagu vrtoglavicu. Lokalno stanovništvo tu biljku uglavnom ima na tremu svojih kuća, jer je uočeno da utiče pozitivno na svakog čoveka. Pored toga što opušta ljude, miris ove biljke jednostavno ublažava različite tenzije.

- Još od davnina se ta biljka smatra svojevrsnim afrodizijakom, jer podstiče romantiku i želju za vođenjem ljubavi. Toliko samaca koji se ovde nađu za praznike se na kraju zaljube i vrate, kako bi proslavili venčanje ili rođenje deteta, napomenula je jedna od stanovnica ovog ostrva.

Ta biljka pripada vrsti jasmina, a u toku dana ne izgleda ni malo privlačno. Zapravo uopšte nije naročito lepa, sve dok ne padne veče, kada pokazue svu svoju lepotu.

Legenda navodi da je prvobitno rasla u tropskim podnebljima i da ju je tu doneo Kristofer Kolumbo, te da je upravo na ostrvu Stromboli ona pronašla idealno stanište. Međutim, mnogi stanovnici ovog ostrva smatraju da se radi o autohtonoj vrsti i da je to zapravo dete vulkana. Pominju čak da ima svojstva slična vijagri i vole da se šale na tu temu.

Erotske moći stena i pećine

 

Na obližnjem ostrvu Filicudi, seksi prirodni elementi uključuju specifične morske naslage i osamljene pećine, za koje se navodi da ih posećuju parovi koji, pod izgovorom da ih koriste kao zaklon od sunca, često svoj susret završe radosnim vestima o tome da će imati potomke.

Poznato je da lokalni ribari mnogobrojne parove ostavljaju u takozvanim pećinama plodnosti, ali i nude uslugu odvoženja mladih samohranih majki do kamenja neobičnog oblika. Naime, veruje se da ko bude dodirnuo to kamenje vrlo brzo može da očekuje da pronađe svoju ljubav. 

Filicudi, foto printscreen Youtube

Filicudi, foto printscreen Youtube

- Veruje se da jedna takva stena, koja ima oblik sličan muškim genitalijama, donosi sreću: devojke koje pomaze tu stenu na kraju će pronaći momka, udati se i imati puno dece, naveo je Nino Terano iz lokalnog ronilačkog centra.

Jedna takva stena je posebno interesantna i uzdiže se u visinu od 85 metara iz mora na obali ostrva. Nekima liči na glavu kobre ili puške, ali mnogi u njoj vide zapravo obrise muškog polnog organa. 

Sem toga, ovo ostrvo posebno mami ljubitelje penjanja po stenama, a na njemu živi i jedinstvena zmija.

Prema mišljenju mnogih, Filicudi takođe ima vibraciju koja utiče na buđenje čula, dok na ostrvu postoje i starije žene koje pripremaju napitke za plodnost.

- Ovo je ostrvo na kom ćete pronaći ljubav, bez obzira kako i gde je tražite, čak i ako se ona dogodi kasnije i na drugom mestu. Ovo mesto priprema teren za ono što vam sudbina namenjuje. Uostalom, ovde sam upoznao i oženio svoju ženu, izjavio je ostrvljanin, Enzo Anastasi.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA