≫ 

Situacija u međunatrodnom saobraćaju katastrofalna: Mnoge avio kompanije neće preživeti kovid

Pandemija ekonomskih propasti

  • 0
avion Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa rezultiraće manjim brojem aviokompanija na globalnom nivou, jer trenutno ih preuzimaju ili jednostavno propadaju, rekao je šef Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA) Aleksander de Junijak.

Prema njegovim rečima, situacija u vazdušnom saobraćaju je "katastrofalna", a međukontinentalni saobraćaj je opao za više od 90 procenata.

- U Evropi vazdušni saobraćaj iznosi oko 35 posto onoga što smo videli prošle godine - rekao je za BFM Business radio, upozorivši da je taj sektor u izuzetno ozbiljnoj i teškoj situaciji.

- Verovatno je da će sektor iz ove krize izaći manji nego ranije, što će reći da će biti manje igrača koji će verovatno biti manji nego ranije - rekao je izvršni direktor.

To znači da će putnici imati manje pristupa nekim odredištima i manju slobode kretanja, objasnio je on. IATA ponovo poziva na "podršku vlada", jer su milioni radnih mesta ugroženi u čitavom sektoru širom sveta, rekao je de Junijak.

Video: Majka i šestoro dece izbačeni sa leta zbog maske

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA