≫ 

Cena smeštaja zavisi od udaljenosti od centra: Evo za koliko novca možete posetiti Dubai u decembru

Cene šarolike, zime nema

  • 5
Dubai, foto Pixabay Dubai, foto Pixabay

Budući da su Ujedinjeni Arapski Emirati okarakterisani kao jedna od zemalja koje su najtoplije, potrebno je informisati se i kada je najbolje vreme za posetiti neku od destinacija u toj zemlji. A Dubai je svakako jedna od njih.

Klima u Dubaiju

Na svu sreću, nema značajnijih oscilacija iz godine u godinu, kada je u pitanju klima u Dubaiju, tako da se zna da leto traje u periodu od maja do avgusta, dok zima traje od decembra do februara.

Ali da se ne zbunite, to ipak nije zima na koju smo mi navikli. Najniža temperatura tokom zimskih meseci nije niža od 14 stepeni Celzijusove skale.

Ukoliko niste pravi ljubitelj tropskih temperatura, onda ne bi trebalo da posećujete Dubai u periodu kada je tamo leto.

foto Pixabay foto Pixabay

Upravo zato se i navodi da je definitivno najbolji trenutak da posetite tu destinaciju u periodu kada je tamo kalendarski zima.

Svakako nije loša varijanta ni da to učinite u proleće, odnosno u toku marta i aprila ili septembra i oktobra.

Koliko košta odmor u Dubaiju?

Cena povratne avionske karte početkom decembra iznosi oko 48.000 dinara po osobi. A kada su u pitanju cene smeštaja u istom tom periodu, one su i više nego šarolike.

U objektu sa 3 zvezdice, koji je udaljen oko 9 kilometara od centra, cena smeštaja za dve osobe na bazi 7 noćenja iznosi trenutno nešto više od 200 evra i to je u ovom trenutku najjeftinija opcija smeštaja.

Dubai, foto Pixabay Dubai, foto Pixabay

U slučaju da izaberete smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, najjeftinija opcija iznosi za 2 osobe oko 410 evra. A u pitanju je hotel koji se nalazi u blizini metroa i koji je oko 20 kilometara udaljen od centra.

Oko 1.110 evra će vas koštati iznajmljivanje celog apartmana, kategorisanog sa 3 zvezdice, udaljenog oko 1,5 kilometra od centra za dve osobe, a na bazi 7 noćenja. Otprilike isto toliko košta i iznajmljivanje apartmana sa 2 spavaće sobe u objektu, koji je oko 19 kilometara udaljen od centra. U okviru tog apartmana mogu biti smeštene najviše 4 osobe.

(Telegraf.rs/Aleksandra Blažević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    13. novembar 2020 | 22:06

    Nije tacno. Ja sam prosle godine bio sa zenom pocetkom decembra u hotelu Atana sa 4 zvezdice koji je nekih 15 km od centra i placali smo oko 40€ nocenje za dvoje plus 10€ po osobi za dorucak.

  • 1111

    14. novembar 2020 | 07:03

    Ja imam averziju da putujem u muslimanske zemlje. Tako da dubai necu videti. A i ne nedostaje mi to iskustvo. Ko voli treba da obidje voljenu destinaciju. Meni je mnogo lepo da napravim turu motorom do moskve . Moskvu treba doziveti.

  • Milos14

    14. novembar 2020 | 10:23

    Prva stvar u Dubaiju Nema centra ne znam sto se pise od centra kad centar ne postoji.Ako se misli na Dubai mall i Burj Kalifu to nije centar.A sto se tice smestaja moze se naci za neku normalnu cenu na sasvim korektnoj lokaciji Gde imas povezanost sa svim delovima grada.Najskuplja stavka je prevoz samo jedna linije Fly Dubai iz Beograda 4 puta nedeljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA