≫ 

"Došla sam iz Njujorka u London, iako sam znala da će grad biti zaključan. Nisam se pokajala"

Ko želi da putuje, njemu ni obavezni boravak u karantinu neće teško pasti

  • 0
Božić jelka Evropa praznici Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson je uveče 31. oktobra najavio novu blokadu širom Engleske, koja je imala za cilj da zaustavi alarmantni drugi talas korona virusa.

Upravo tada je Amerikanka Elizabet Preri, koja je nedavno stigla u Ujedinjeno Kraljevstvo na četvoronedeljno putovanje boravila na svojoj adresi u londonskoj četvrti Noting hil. 

U glavni grad Velike Britanije je stigla skoro dve sedmice pre toga i spremala se da izađe iz dvonedeljnog obaveznog karantina.

Planirala je da u Londonu boravi četiri nedelje, a uračunala je i obavezni karantin. Na taj način je omogućila sebi dovoljno vremena za upoznavanje grada, ali i za rad na daljinu i dodatna uživanja.

Kada se ukrcala na avion za London, znala je da je u Engleskoj ograničen rad svih ugostiteljskih objekata do 22 sata, kao i da je London imao mnogo stroža ograničenja. 

Ali je ipak pretpostavila da će moći da poseti mnoge znamenitosti i da se provede koliko-toliko normalno. Sanjala je o svom prvom putovanju na čuvenom London Eye i o poseti lokalnim restoranima.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Evangelia Tsikrika (@etsikrika)

Slušajući Džonsonovu najavu uoči Noći veštica, shvatila je da će celokupno četvoronedeljno putovanje da provede zaključana.

- To je onaj osećaj koji je vezan za 2020. godinu, kada nekako morate da se borite sa udarcima. Više ništa nije izvesno. Dakle, nisam bila toliko iznenađena zaključavanjem, u smislu dobro, ipak je 2020. godina i sve je tako promenljivo, pa ništa ne može da me više šokira - izjavila je ona za CNN travel. 

Ipak, trenutno aktuelne mere nisu toliko stroge, kao kada je bilo prvo zaključavanje Velike Britanije. Prema dosadašnjim podacima, one će trajati najkraće do 2. decembra.

Kada je tokom jula meseca posetila London, broj zaraženih je padao, a mnoge kompanije su se polako otvarale. Tokom oba putovanja je 72 sata pre leta uradila test na kovid 19, i to besplatno u državi Njujork. Iako to ne zahteva zakon Velike Britanije, ona je to učinila zbog svog mira. 

Letovi su bili sablasno tihi, a tokom oba putovanja je bila u obavezi da nosi masku.

Neposredno pre odlaska na nedavno putovanje u London, pomno je pratila situaciju u toj zemlji. Broj zaraženih se povećavao, a ograničenja su bila oštrija. Ipak, nije izgledalo da će na snazi biti zaključavanje širom zemlje, jer je Vlada zemlju podelila na regione, odnosno na nivoe.

Velika Britanija Foto: Tanjug/AP

Ali iako su je nova pravila možda i iznenadila, ona smatra da odmor u takvoj situaciji ipak nije tako loš.

- Blizu sam Hajd parka, mogu da istražujem i da budem napolju na svežem vazduhu, kao i da upoznajem okolinu. Ne smeta mi ovo, jer mogu da izlazim u šetnju, idem u parkove, uzimam hranu za poneti i sve je u redu, napomenula je. 

Pomaže joj, priznaje to što je u Londonu bila puno puta i ipak je za nju opuštajuće da pobegne iz Njujorka.

U Londonu ipak nekako dođe sebi, jer nema obavezu da se viđa sa puno ljudi i može sebi da da oduška.

Ipak, nemaju njeni roditelji naročito razumevanja za ove putešestvije, uzevši u obzir da su zdravstveni radnici. Iako navodi da je za nju poseta Velikoj Britaniji smirujuća, ne krije da je zabrinuta.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA