≫ 

Majka i ćerka piloti dobile priliku da zajedno polete: "To je bilo najemotivnije iskustvo u životu"

Ova fotografija zapravo je simbol prekretnice svih nedaća sa kojima su se suočavale žene piloti

  • 0
Donna, Suzy Garrett

Foto: Instagram/donnaa_jo

Dona Geret (26) je ćerka roditelja pilota. Njena majka Suzi Geret je glavni pilot američke avio-kompanije "SkyWest".  Inspirisana pričom svoje majke, koja je u svoje vreme prošla težak, trnovit put da bi postala pilot, Dona danas ponosno leti iznad oblaka upravljajući avionima kompanije u kojoj je i Suzi zaposlena.

Iako rade u istoj kompaniji, majka i ćerka se veoma retko viđaju. Upravo zato za 30. rođendan "SkyWest"-a šefovi su odlučili da ih iznenade i da im pruže mogućnost da zajedno lete. Tako su 5. septembra majka i ćerka poletele na letu CRJ700 iz Kalifornije ka Juti, piše "CNN".

- Bilo je to nešto posebno. Kolege i putnici su bili oduševljeni, a meni je to bilo najemotivnije i najlepše iskustvo koje sam doživela sa ćerkom - kaže Suzi.

Ćerka se složila sa majkom i rekla da su njih dve zapravo odličan tim.

- Obuzeo me je osećaj časti i ponosa što sedim pored mame - dodala je Dona.

Ova zajednička fotografija u pilotskoj kabini zapravo je simbol prekretnice svih nedaća sa kojima su se suočavale žene piloti.

- U moje vreme jedini način da žena postane pilot bio je da se pridruži vojsci, ali za to nisam bila dovoljno visoka. Upisala sam vazduhoplovnu školu, dugo sam radila kao instruktor leta, a tek kasnije sam počela da radim u pravoj avio-kompaniji - kaže Suzi.

- Odrasla sam gledajući majku u ulozi pilota, ali tek kad sam krenula njenim stopama, shvatila sam koliko joj je bilo teško da ostvari svoj san - zaključila je Dona.

Video: Ona je žena pilot helikoptera: Lidija Petrović ponosno stoji rame uz rame sa muškarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA