Ovako izgleda najdublji bazen na svetu: Može da primi goste i tokom pandemije

Pored bazena se uskoro otvara i podvodni hotel

  • 0
najdublji bazen na svetu Printscreen: Youtube/ CGTN

Najdublji bazen na svetu sa padom od 45,5 metara, namenjen roniocima, otvoren je ovog vikenda. Zove se „Deepspot“ i pun je imitacija podvodnih pećina i ruševina Maja.

Bazen je napunjen sa 8000 kubnih metara vode, što je dvadeset puta više od zapremine standardnog bazena. Za razliku od običnih bazena, Deepspot u vreme pandemije korona virusa može da primi goste jer spada u kategoriju ronilačkog centra u kojem se održavaju časovi ronjenja.

U planu je takođe da se izgradi i hotel iz kojih sobe će se pružati bogled na unutrašnost bazena i ronioce.

- Ovo je najdublji bazen na svetu - rekao je ponosno direktor Deepspota Majkl Brazcinski za AFP posle svečanog otvaranja u subotu.

Prethodni rekord, zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda, držao je bazen Montegrotto Terme u Italiji, čiji je vertikalni pad bio 42 metra.

Međutim, čini se da će poljski bazen uskoro pasti na drugo mesto jer u Ujedinjenom Kraljevstvu sledeće godine planiraju da puste u rad bazen 'Blue Abiss' koji će biti dubok 50 metara.

- Iako ovde nema prelepih riba ili koralnih grebena, ovo je zaista dobro mesto za trening i pripremu za ronjenje u moru ili okeanu - komentarisao je Przemislav Kacprak, 39-godišnji instruktor ronjenja.

Bazen će koristiti vatrogasci i vojska, a u njemu će se testirati i razna oprema, prenosi "24 sata".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA