≫ 

Tirkizna voda, pesak beo kao puder: U ovaj zemaljski raj možemo da putujemo bez ikakvih ograničenja

Ako planirate da se narednih meseci brčkate u Indijskom okeanu, neka vaš izbor bude Zanzibar

  • 3
Zanzibar Zanzibar / pixabay.com

Jedna od destinacija, koju bez ikakvih ograničenja u ovom trenutku mogu posetiti turisti iz Srbije je i Zanzibar.

Ovo ostrvo teritorijalno pripada Tanzaniji, koja je nastala 1964. godine, ujedinjenjem Tanganjike, kontinentalnog dela, sa ostrvima Zanzibar i Pemba.

Iako je područje Tanzanije na 25. mestu u svetu po broju stanovnika, budući da tu živi više od 56 miliona ljudi, ukupan broj preminulih od posledica korona virusa do sada je 21, dok je ukupan broj obolelih 509, a sedmoro pacijenata se nalazi u kritičnom stanju.

Šta treba da znate pre odlaska na Zanzibar?

Trenutno je državljanima Republike Srbije dozvoljen nesmetan ulazak na teritoriju Tanzanije. Prilikom dolaska se vrše adekvatne provere, te na osnovu procene i potrebe, putnik može biti podvrgnut brzom testiranju. 

Svakako se treba dobro raspitati i o tome da li avio-kompanija, odnosno država iz koje polazi avion za ovu destinaciju iznosi zahtev za dostavljanjem negativnog testa ili ne. Ako to jeste slučaj, onda se putnik obavezuje da validan test pokaže i prilikom dolaska na tle Tanzanije.

foto Pixabay foto Pixabay

S obzirom na to da na području ove zemlje postoji veći rizik od oboljevanja od kolere i bolesti poznate kao denge groznica, to određene agencije, koje nude aražmane za Zanzibar navode kao preporuku i vakcinisanje protiv ovih bolesti pre polaska.

Napominjemo da vakcinisanje u ovom slučaju nije obavezno, već je preporučeno, pa bi svaki putnik trebalo da se o tome ranije raspita.

I na kraju, ne zaboravite putno osiguranje. Prosto zato što zdravstvene usluge na ovoj destinaciji nisu nimalo jeftine.

Koliko košta aranžman za Zanzibar?

Već od decembra se mogu naći turistički aranžmani za Zanzibar. Za sada je predviđen let od Beograda do Dohe u Kataru, pa ka Zanzibaru.

Trenutno najjeftinija opcija za prvu polovinu decembra iznosi nešto više od 1.130 evra. U navedenu cenu su uračunate povratne avionske karte i smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, na bazi 7 noćenja sa doručkom. Osim putnog osiguranja, u cenu nije uračunat ni povratni transfer, ni online viza, koja je obavezna. 

U istom tom periodu je trenutno najskuplja opcija za 7 noćenja, uz uslugu All inclusive i to u hotelu sa 5 zvezdica. Cena je oko 2.500 evra.

Određene agencije nude i mogućnost ranog bukinga za Zanzibar. Polasci su predviđeni za drugu polovinu februara, a cena je nešto niža od 1.000 evra. Smeštaj je u predviđen skromnijoj kući na plaži, na bazi 7 noćenja sa doručkom. Takođe osiguranje nije uračunato u cenu, kao ni izrada online vize. 

Ukoliko tokom februara želite da posetite Zanzibar, a odlučite se za hotel sa 4 zvezdice, koji nudi uslugu polupansiona, onda će vas 7 noćenja koštati nešto manje od 1.200 evra. U istom tom periodu, ali u hotelu sa 5 zvezdica, koji nudi uslugu All inclusive, cena po osobi iznosi oko 2.100 evra.

Svakako ni u tu cenu nije uračunata online viza, koja košta 50 američkih dolara, zatim transfer u oba pravca, odnosno aerodorom-hotel-aerodorom, koji takođe iznosi mahom oko 50 dolara, i polisa putnog osiguranja.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA