≫ 

Kao iz bajke! 5 evropskih gradova koji izgledaju najlepše tokom novogodišnjih praznika

Ove destinacije se pretvaraju u Božićne bajke tokom decembra

  • 4
Božićni gradovi Foto: Pixabay

Iako skoro svaki grad izgleda magično kada se ukrasi novogodišnjim lampicama, a posebno kada ga pokrije prvi sneg, neki evropski gradovi se posebno ističu.

Prag, Češka

Prag će vam pružiti neopisiv i istinski duh Božića. Mnogi ljudi su saglasni u tome da je Prag najlepše okićen grad za vreme praznika. Istorija, tradicija i kulturni običaji odvešće vas u "gotsku evropsku bajku".

Uz kuvano vino i tradicionalnu kuhinju uživaćete u koncertima, programima, i prelepim štandovima koji prodaju razne ručne radove i novogodišnje ukrase.

Neverovatna arhitektura i kulturni spomenici prekriveni snegom će vas garantovano oduševiti.

Božićni gradovi Foto: Pixabay

Nirnberg, Nemačka

Ne postoji bolje vreme za posetu Nirnbergu od božićnih praznika, kada se ovaj nemački grad pretvara u pravu zimsku bajku. Nirnberg je dom jedne od najstarijih i najspektakulranijih božićnih pijaca u Nemačkoj, ali i u svetu. Ovaj srednjovekovni grad u Bavarskoj svoje posetioce pozdravlja sa neverovatnom dekoracijom, tradicionalnom hranom i pićem i veoma zanimljivim aktivnostima.

Božićni gradovi Foto: Pixabay

Strazbur, Francuska

Strazbur se takođe naziva "glavnim gradom Božića", što nije slučajno.  Ovaj grad u regiji Alzas, je dom prve evropske božične pijace čija je tradicija počela davne 1570. godine.

Sada se svake godine ova praznična destinacija oživljava sa koncertima i velikim brojem dekoracija, kao i mirisom začina i cimeta na koji mirišu ulice.

Božićni gradovi Foto: Pixabay

Rovaniemi, Finska

Svi znaju da se Finska smatra novogodišnjom zemljom. Sve je okolo obasjano snegom, danima i noćima možete da se vozite sankama ili da posetite zimski ribolov. Ali, glavna atrakcija jeste selo gde živi Deda Mraz.

Božićni gradovi Printskrin: Youtube/ Europe Video Productions

Briž, Belgija

Mali gradić u Belgiji izgleda magično u svakom periodu godine. Nema osobe na svetu koju ne bi začarala atmosfera ovog srednjovekovnog grada. Ipak, tokom decembra kada Briž blista zbog novogodišnjih nakita, turistima je posebno interesantan ovaj grad.

Božićni gradovi Printscreen: Youtube/ PartTimeWanderlust

Video: Beogradsko veče pod novogodišnjim svetlima: Knez Mihailova puna ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voja

    5. decembar 2020 | 22:26

    vidite ti gradovi su sačuvali staru arhitekture i nisu postavljali zgrade od mermera aluminijuma i crnog stakla čime mi imamo da se pohvalimo ruglo srpske arhitekture gde svaki paralija hoće da utrpa svoju zgradu u stari beograd a onda dodju neki da ga okite I dobijete otrcanu kokošku, to je doživeo moj beograd

  • Sara

    5. decembar 2020 | 21:00

    A Beograd nikad tuzniji ,i mracniji.

  • Sale

    6. decembar 2020 | 09:18

    A Moskva. Lepsa je od svih ovih gradova zajedno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA