≫ 

Čuveni ski-centar traži negativan PCR test za posetioce: "Ne kažnjavamo, već štitimo"

Nova pravila za turiste i skijaše koji žele da skijaju u čuvenom Aspenu

  • 0
Aspen, Kolorado Foto: Pixabay.com

Čuveni američki ski centar sada zahteva negativan kovid-19 test za sve posetioce. Međutim, ako neko ne želi da radi test, moraće da ispoštuje obavezu o 10-dnevnom karantinu.

Ako ste već spakovali opremu, kupili ski pas, a želite da uživate u lepotama Aspena, potrebno je još samo da uradite test.

Svi stariji od 10 godina koji žive van okruga Pitkin u Koloradu sada moraju da popune online i Izjavu o putovanju pre dolaska u Aspen, prenosi Travel and leisure. U toj izjavi moraju da navedu i negativan rezultat testa, koji je urađen u roku od 72 sata pre dolaska, zajedno sa potvrdom da nisu imali simptome infekcije 10 dana pre putovanja.

A gosti koji ipak budu odlučili da se na zimovanje u Aspen upute bez rezultata testa će biti u obavezi da budu u karantinu, dok im ne stignu rezultati. Oni koji uopšte ne žele da rade test će morati da budu u karantinu, koji će trajati 10 dana. Oni koji odbiju da se pridržavaju propisanih pravila mogu da budu kažnjeni sa 5.000 američkih dolara.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Walker Thompson (@walkersmooth)

Nedavno je portparol okruga Pitkin, Trejsi Trulov za lokalni portal „Coloradoan“ izjavila da bi svi želeli da te mere budu shvaćene na pravi način, te da bi to trebalo da utiču na putnike da se osećaju sigurnije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by John Marciano (@thejohnmarciano)

- Nisu to mere koje su na snazi da bi ljudi bili kažnjavani, već su samo dokaz da u našoj zajednici radimo sve ne samo da bismo zaštitili članove naše zajednice, već i ljude koji nas posećuju – dodala je.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA