≫ 

Zavirite u švedski hotel koji se svake godine gradi iznova: Da li biste prespavali ovde?

Za izgradnju se koristi led iz obližnje reke

  • 2
IceHotel Pintskrin: Youtube/esra yavuz

Švedski hotel napravljen od snega i leda daje mogućnost lokalnim umetnicima da ukrašavaju hotelske sobe svojim ledenim skulpturama.

Smešten u zabačenom selu Jukkasjarvi u švedskoj Laponiji, pre 31 godine stvoren je IceHotel, koji koristi led iz obližnje reke. Hotel se gradi svake zime i obično ostaje otvoren do proleća i dolaska toplijeg vremena.

Svaki apartman kreirali su različiti lokalni umetnici, a u njima možete da se pronađe sve što vam je neophodno da biste udobno boravili u ovako hladnoj prostoriji, uključujući tople pokrivače i vreće za spavanje.

Hotel ima i tople prostorije, salon i restoran.

Gosti IceHotela obično provedu jednu noć u ledenoj sobi, ali ostatak svog boravka mogu spavati u toplijem smeštaju.

Pogledajte kako taj smeštaj zapravo izgleda:

Ideja za IceHotel rodila se krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada je preduzetnik Ingve Bergkvist otvorio mali iglu za goste, u pokušaju da svoje letnje poslovanje pretvori u celogodišnju ponudu.

- Pandemija nas je primorala da razmišljamo drugačije, te smo angažovali 24 umetnika iz Švedske i stvorili koncept koji će očarati naše goste - kaže kreativni direktor IceHotel-a Luca Roncoroni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA