Britanski avio-prevoznik testira aplikaciju VeriFLY: "Putovanja moraju da budu što jednostavnija"

Proba zdravstvenog pasoša VeriFLY obuhvatiće sve koji ispunjavaju uslove za ukrcavanje i let na odabranim linijama, ali nije obavezna

  • 1
Heathrow airport, aerodrom Hitrou, London, Engleska Foto: Tanjug/AP

Kompanija British Airways najavila je da će testirati aplikaciju za putovanja na letovima između Londona i SAD-a.

Proba zdravstvenog pasoša VeriFLY obuhvatiće sve one koji ispunjavaju uslove za ukrcavanje i let na tim linijama, ali nije obavezna, a putnici će takođe moći da prilože dokaze da ispunjavaju američke uslove za ulazak prilikom prijave.

Poslovni partner britanskog avio-prevoznika, kompanija American Airlines predstavila je aplikaciju na odabranim linijama tokom novembra i sada pruža mogućnost putnicima da je koriste i za putovanja u SAD.

Iz britanske kompanije navode da su prvi koji su na teritoriji Velike Britanije testirali upotrebu mobilnog putničkog zdravstvenog pasoša i prvi koji su putnicima van SAD-a ponudili mogućnost korišćenja aplikacije VeriFLY.

Druga faza testiranja, koja bi prema tvrdnjama trebalo da usledi uskoro, omogućiće putnicima i jedne i druge avio-kompanije da je koriste na letovima iz SAD-a u Ujedinjeno Kraljevstvo.

- Iako je putovanje avionom trenutno zabranjeno, neophodno je da sada učinimo što je moguće više da pomognemo onima koji ispunjavaju uslove za putovanja i pripremimo se da pomognemo našim putnicima da se snađu u ovoj složenoj situaciji, koju prate promene globalnih uslova za putovanja – izjavio je izvršni direktor britanskog avio-prevoznika, Sean Dojl, prenosi Travel weekly.

Dodao je i da je cilj ove kompanije da putovanja učini što jednostavnijim.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели British Airways (@british_airways)

Sa druge strane, predsednik kompanije American Airlines izjavio je:

- Drago nam je da ponovo radimo ruku pod ruku sa našim partnerima iz kompanije British Airways, kako bismo učinili translatlanska putovanja što lakšim za one kojima je dozvoljeno da putuju, koristeći najnovije digitalne tehnologije.

Kako napominju iz kompanije British Airways, zahvaljujući korišćenju te aplikacije, čuvaju se informacije o letu, detalji negativnog rezultata testa na korona virus i ostala dokumentacija, te propisane dozvole za putovanja koje su potrebne putnicima na osnovu aktuelnih propisa odredišne zemlje.

Iz te kompanije je naglašeno da će aplikacija biti ažurirana, kako bi putnicima bilo omogućeno da unose razloge za putovanja, a sve sa ciljem što boljeg usklađivanja sa važećim merama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnom dosta

    11. februar 2021 | 18:53

    1972.godine je tokom epidemije velikih boginja, samo vakcinisani uz potvrdu o vakcinaciji su mogli u sustini da normalno zive, bilo im je omoguceno posecivanje drzavnih,skolskih,kulturnih i ostalih ustanova. Tad se to zvalo potvrda o vakcinaciji sad kovid pasos , ista sustina ali druga forma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA