≫ 

Ovde nema straha od korone: Zaplovite Indijskim okeanom do čudesnog ostrva Zanzibar

Ana Mitrić nedavno se vratila sa rajske destinacije i podelila svoje iskustvo

  • 2
foto Pixabay foto Pixabay

Mnogo čega smo u doba pandemije željni, a čini se da je većini ljudi najteže pala nemogućnost putovanja. Ipak, postoje mesta na koja možete otići i sada, a posebno su privlačna, jer su sinonim za raj. Tropsko ostrvo Zanzibar jedno je od njih.

Nalazi se u Indijskom okeanu, a najveći grad nosi takođe ime Zanzibar. Prosečna temperatura u januaru je oko 28 stepeni, pa ne čudi što je, dok se u Srbiji i dalje smenjuju prijatni i hladni dani, upravo to bio izbor jedne državljanke Srbije.

Ana Mitrić imala je dovoljno volje, ali i smelosti da se otisne na putovanje u doba korone, pa je sa svojim pratiocima na Instagramu podelila svoja iskustva.

Ana je zaplovila u skoro zaboravljeni svet putovanja i otisnula se na Zanzibar. Kako je podelila u svom iskustvu, ovu destinaciju često upoređuju sa Tajlandom, te da je on zanimljiviji, ali zato Zanzibar ima lepše plaže.

Kaže da je ovo destinacija gde ne postoji nikakav strah od korona virusa i da su maske i ona i njeni saputnici nosili u transferima i velikim gužvama, ali da su u principu na njih zaboravili čim su stigli na ostrvo.

Budući da je turizam dovoljno razvijen, ovde nema potrebe da brinete o izboru hrane. Kako kaže, hrana postoji za svačiji ukus, te tako možete jesti i lokalne specijalitete od sveže ribe i morskih plodova, a za one koji ne vole da eksperimentišu ili nisu ljubitelji ovog tipa ishrane u ponudi su internacionalni specijaliteti.

foto Pixabay Hrana je raznolika - Foto: Pixabay

Iako je imala sreće da joj nije bio potreban PCR test, podseća da se to pravilo od 2. marta menja i da će biti potreban ili on ili dokaz o obavljenoj imunizaciji protiv korona virusa.

Kako se ostrvo nalazi u Africi i mnogi bi imali predrasude o higijeni, Ana ističe da je ona na zavidnom nivou, da svi drže do higijene iako su izuzeci mogući. Druga strana Afrike, ona koja je turistima manje uočljiva, vidi se sa druge strane smeštaja u kojima posetioci borave. Kako kaže, u Africi je mnogo siromašnog življa koje obitava u teškim uslovima.

Ako odaberete Zanzibar kao sledeću destinaciju, nadajte se pravom morskom odmoru - uživanju na peščanim plažama i brčkanju u prelepoj vodi. Osim toga, na Zanzibaru nema mnogo drugih sadržaja.

Jedna od atrakcija koju ne bi trebalo propustiti jeste i plivanje sa konjima ili jahanje na plaži, za one smelije, budući da su konji divlji i da nisu osedlani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lolo

    2. mart 2021 | 14:19

    Kako nema korone kad je Tanzanija jedna od najgorih u Africi po broju obolelih plus im je zdravstvepna zastita na nuli i bez korone??? A Zanzibar pun mladih razuzdanih Britanaca, Italijana, Holandjana...

  • Lejla

    2. mart 2021 | 07:16

    Kameni grad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA