≫ 

"Ljudi, ne radite to!": Apel sa daleke destinacije u kom će se pronaći i turisti iz Srbije

Influenseri su nametnuli standarde koje ne bi trebalo slediti, smatraju predstavnici turističkog sektora Novog Zelanda

  • 0
novi zeland, kukova ostrva Foto: Pixabay

Novi Zeland pokrenuo je novu turističku kampanju, pozivajući putnike da prestanu da imitiraju fotografije koje su već dostupne na mrežama i da umesto toga podele nešto sasvim novo.

Poziv je upućem u dvominutnom videu, u kome komičar Tom Sainsburi poziva ljude da prestanu da putuju „pod društvenim uticajem“.

- Upozoren sam na situaciju koja se često događa u zemlji u poslednje vreme. Ljudi su videli te fotografije na društvenim mrežama i trude se da ih kopiraju – izjavio je Tom za CNN Travel.

Ovaj video deo je nove kampanje, nazvane „Uradi nešto novo“. Prethodni deo kampanje je uključivao video sa ličnostima koje su poznate na lokalnom nivou.

Istini za volju, ova turistička kampanja Novog Zelanda objavljena je u trenutku koji se ne može baš smatrati zgodnim za turiste, pošto je većini putnika iz inostranstva zabranjen dolazak u zemlju.

Krajem januara je premijerka Novog Zelanda, Jasinda Ardern izjavila da će tokom većeg dela godine granice ostati zatvorene. Ipak, napomenula je da će verovatno biti dozvoljeni putnički aranžmani do i od susedne Australije i drugih zemalja u Pacifiku.

- S obzirom na to da postoje rizici u svetu oko nas i neizvesnost u vezi sa globalnim uvođenjem vakcina, možemo očekivati da će naše granice biti pogođene time većim delom godine – izjavila je tada na konferenciji za štampu.

Da bi putovanja mogla da budu ponovo pokrenuta, vlastima je potrebno uverenje da vakcinisani ne prenose korona virus drugima, što je za sada nepoznanica. Ili je potrebno da dovoljno stanovnika bude vakcinisano, da bi ljudima bilo dozvoljeno da posete Novi Zeland. Takozvani vazdušni most sa Australijom je na snazi od oktobra prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA