≫ 

Najmanji hotel na svetu: Parovi koji ovde provedu prvu bračnu noć ostaće zauvek zajedno

S obzirom na to da se prostire na površini od svega 53 kvadratna metra, ovaj hotel u Bavarskoj smatra se najmanjim na planeti

  • 1
Foto:screenshot /Youtube/DW News

Foto:screenshot /Youtube/DW News

Navikli smo da su hoteli prostrani, grandiozni, sa velikim holom i lepo uređenim sobama. Ali, jedan hotel u Bavarskoj ne ispunjava sve navedene kriterijume. U njemu je nemoguće organizovati poslovne konferencije, niti može da primi puno gostiju, i upravo po tome je jedinstven.

Reč je o najmanjem hotelu na svetu.

Ako vam ne smeta da spavate u sobi u kojoj, kada ispružite ruke i noge, dodirujete oba zida i ako želite da doživite nešto neobično, onda je hotel „Eh’häusl“ pravi izbor.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Robb Report Thailand (@robbreport_thailand)

 

Kako se prostire na površini od 53 kvadratna metra i može da ugosti samo dve osobe u isto vreme, ovaj hotel u bavarskom gradu Amberg važi za najmanji na celom svetu.

Priča o njegovom nastanku je vrlo interesantna, a slobodan prevod naziva hotela je „kuća braka“.

Objekat u kome se danas nalazi ovaj neobičan hotel datira iz 1728. godine i imao je vrlo specifičnu namenu. Naime, da bi se jedan par venčao u to vreme, bilo je potrebno da budući supružnici poseduju imanje.

Ali za one koji nisu mogli da priušte kupovinu imanja, tu je bio „Eh’häusl“.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Ambrosini Viaggi e Vacanze (@ambrosiniviaggi)

 

Kako se nalazi između dve druge kuće, to je bilo nuđeno budućim supružnicima da jednostavno kupe ovaj omanji i vrlo uzan objekat i da tako prevaziđu „rupu u zakonu“, te se venčaju bez problema.

Čim bi potpisali papire i venčali se, mogli su da prodaju ovaj objekat nekom drugom paru, koji je takođe sanjao o venčanju.

Iako je ovaj hotel vrlo uzan, u njemu postoje sve potrebne prostorije, poput dnevne sobe, kuhinje, spavaće soba i kupatila, a luksuzno je dekorisan. Međutim, u njemu nema mesta za osoblje.

Prema jednoj od legendi koja se vezuje za ovo neobično zdanje, veruje se da će do kraja života ostati zajedno i biti srećni svi parovi koji prvu bračnu noć provedu baš ovde.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA