≫ 

Idealan spoj starog i novog: Njujorško ostrvo Ruzvelt dobija prvi hotel

Istorija ostrva Ruzvelt, nadomak Njujorka nije uopšte svetla, ali to nije sprečilo nove investitore da baš na njemu naprave hotel, u kome će biti spojeni stari elementi sa modernim

  • 0
Ostrvo Ruzvelt, Njujork

Foto: screenshot/Youtube/tomdnyc

Ostrvo Ruzvelt, poznato po zloglasnoj prošlosti, krajem proleća trebalo bi da prvi put dočeka hotelske goste. Kako je najavljeno, od 1. juna će hotel, smešten na ulazu u inovativni kampus „Cornell Techa“, biti 29. posed brenda „Graduate“ i prvi takav u gradu.

- Da bismo mogli da imamo hotel u Njujorku, koji je povezan sa kampusom i sa univerzitetom poput „Cornella“, mesto koje bi trebalo da bude kapija tehnološke industrije za Njujork... Bila je to zaista jedinstvena prilika za nas – izjavio je za CNN Travel Dejvid Rokefort, predsednik kompanije u čijem vlasništvu se nalazi ovaj hotel.

Rastući univerzitetski kampus, čija je prva faza izgradnje završena 2017. godine, novo je poglavlje za ostrvo Ruzvelt, koje je tokom 19. veka dospelo u centar pažnje zbog kazneno-popravnih zavoda i bolnica, ali i azila za mentalno ugrožene.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ... (@itisnotarealk)

 

Krajem 19. veka istraživačka novinarka Neli Bli odlučila je da se pretvara da je mentalno obolela, kako bi bila primljena u azil. Sve to je rezultiralo serijom pod nazivom „Deset dana u ludnici“, koja je otkrila loše uslove u azilu i razne zloupotrebe.

Ipak, tragovi te istorije su ostali na ovom ostrvu, ali sada savremene zgrade niču na „Cornell Techu“.

Unutrašnjost novog hotela

 

Posebno je zanimljiv spoj starog i novog, budući da je predvorje osmišljeno tako da na jednom mestu spoji starinski način obrazovanja i savremenu tehnologiju.

I sam prostor je vrlo zanimljivo uređen, uz puno detalja. Jedan od detalja posebno privlači pažnju i nalazi se baš u blizini recepcije - reč je o džinovskoj skulpturi čudnog dečaka koji „drži“ sijalicu.

Enterijer je delo tima vrhunskih dizajnera. Posebna pažnja bila je posvećena izradi lampi koje se nalaze u sobama, a inspirisane su jednim od naučnih projekata u okviru kampusa.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Innovations in Lighting (@innovationsinlighting)

 

Kao kruna ovog hotela izdvaja se bar, dizajniran gotovo potpuno futuristički. Nalazi se na krovu i gostima, pored ostalog, nudi neverovatan pogled.

Zanimljivosti njujorškog ostrva

 

Daleke 1637. godine Holanđani su kupili ovo ostrvo od Indijanaca, a zatim ga je kupio grad Njujork 1828. godine. Do tada je nosilo naziv Blackwell’s island. Nedavno je renovirana kuća porodice Blekvel, koja je posedovala ovo ostrvo i od koje je grad Njujork i otkupio. Danas je otvorena za javnost.

Ostrvo još jednom menja naziv, da bi 1973. godine, u čast predsednika Ruzvelta dobilo današnji naziv.

Posetioci mogu videti i ostatke bolnice protiv malih boginja, koji su danas obrasli bršljanom i odličan su podsetnik o istoriji ostvra. U parku koji se nalazi u severnom delu ostrva se nalazi svetionik.

Zahvaljujući nedavnoj transformaciji ostrva, osmougaona građevina koja je bila deo azila za mentalno obolele, danas je stambena zgrada.

Rezervacije za prvi hotel na ostrvu Ruzvelt već su dostupne, a početna cena noćenja je 219 američkih dolara. Sve propisane epidemiološke mere u vezi sa pandemijom korona virusa će, najavljuju menadžeri, biti u potpunosti poštovane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA