≫ 

3 evropske rute kojima bi svi ljubitelji putovanja trebalo da se provozaju

Idealne destinacije posle pandemije

  • 0
putovanje, auto, vožnja Foto: Freepik/ArthurHidden

Ako ste u potrazi za avanturom koja će utoliti vašu glad za drugačijim, nepoznatim i neistraženim predelima, predlažemo vam tri evropske ture koje će vas garantovano oduševiti.

Putovanja nas čine srećnima, a nema lepšeg osećaja nego sesti u auto i krenuti u istraživanje... Kako se navodi na portalu Pun Kufer, na ova putovanja se treba otisnuti barem jednom u životu. U pitanju su 3 rute kroz idilične predele Italije, Norveške i Irske i koje možete realizovati automobilom.

Irska: Od istoka do zapada

Preporučena ruta: Keri – Golvej – Dablin

Trajanje vožnje: 6 sati

Irska je još uvek potcenjena destinacija s obzirom na lepote kojima obiluje. Ukoliko svoju rutu započnete u Keriju, to će biti idealna polazna tačka za proučavanje irske istorije. Kamena ostrvca i napuštene crkvice u okolini svakako su vredni istraživanja.

irska put priroda Foto: Freepik/wirestock

Tri sata vožnje deli vas od Golveja, a odličan putokaz je reka Šenon duž čije obale vodi put. Golvej je upravo proglašen "najprijateljskijim" evropskim gradom, tako da se isplati u njemu provesti barem jednu noć.

Nakon još jedne trosatne vožnje naći ćete se u Dablinu koji će zadovoljiti i one gladne umetnosti, kao i one željne provoda i zabave. Od kulture do hrane, ovde će svako naći ponešto za sebe.

Italija: Amalfi obala

Preporučena ruta: Ravelo – Sorento – Pozitano

Trajanje vožnje: 3 sata

Amalfi obalu ne treba posebno hvaliti. Nadaleko je poznata po svojoj ekstremnoj lepoti, pa nije ni čudo što privlači brojne umetnike, zaljubljenike u hranu i sineaste. Kako biste izvukli maksimum iz tog krajolika, potreban vam je automobil, i to neki koji dobro podnosi vožnju uzbrdo.

Amalfijska obala Foto: Pixabay

Započnite izlet u Ravelu, malenom pitoresknom selu poznatom po veselim bojama i keramici. Nakon kratke vožnje po brdima put se ponovno spušta na obalu i dolazi do "dragulja obale" – Sorenta. Iz njega se pruža predivan pogled na Napuljski zaliv (koji tehnički nije deo Amalfi obale).

Posljednja stanica je Pozitano, gradić poznat po romantici i prefinoj hrani.

Norveška: Vožnja uz fjordove

Preporučena ruta: Bergen – Flam – Loen

Trajanje vožnje: 6 sati

Ako ste u potrazi za potpunim opuštanjem i velikim količinama morskih specijaliteta, ovo je putovanje koje ne smete propustiti. Za ljubitelje kampovanja, zapadna Norveška je najpopularnija destinacija.

norveška Foto: Pixabay

Grad Bergen, sa svojom lukom Brigen koja se nalazi među planinama, odlična je lokacija za početak putovanja. Nemojte propustiti da probate neki riblji specijalitet po kom je grad poznat.

Kuda god krenuli iz Bergena, nećete pogrešiti, ali kao sledeću stanicu preporučujemo Flam, gde morate zastati kako biste razgledali brojne vodopade. Za one koji žele da ih vide još bolje izbliza, organizovane su ture brodom.

Za kraj ostaje Loen i žičara Loen Skylift koja je najviša u Evropi. Sa visine od 900 metara pogled je zaista neverovatan.

Video: Raj za bajkere nije na nebu nego jednom ostrvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA