U ovom gradu alkohol je jeftiniji od vode, a u restoranima svi sede na podu

Glavni grad Južne Koreje nudi niz atrakcija turistima

  • 5
foto Pixabay foto Pixabay

Pandemija korona virusa onemogućila nam je da putujemo onako kako smo navikli. Izostanak putovanja posebno je teško pao onima koji vole da istražuju daleke i neobične destinacije.

Kad mere budu popuštene, oni koji su željni ovakvih putovanja mogu da odaberu Južnu Koreju, tačnije Seul i da budu sigurni da se neće pokajati.

Zbog pandemije državljani Srbije za sada ne mogu da uđu u Južnu Koreju, ali kad granice budu bile otvorene ne sumnjamo da će biti turista koji će poželeti da posete ovu po mnogo čemu neobičnu zemlju.

Prestonica Seul nudi niz atrakcija za turiste. U ovom gradu vam nikad neće biti dosadno, jer su gotovo svi kafići, restorani, barovi, spa i velnes centri otvoreni non-stop.

I za one koji žele da isprobaju neku drugačiju hranu, Seul je pravi izbor. U restoranu možete da naručite lokalni specijalitet – hobotnicu koja se služi u sirovoj varijanti. Konobar će vam servirati hobotnicu čiji će se pipci i dalje pomerati, pa ako ste dovoljno hrabri da se upustite u ovaj gastronomski izazov, samo napred.

Restorani u Seulu imaju izrazito niske stolove, ali za to postoji opravdan razlog – svi gosti sede na podu. U ovom gradu i dalje poštuju tradiciju grejanja podova kako bi gostima bilo što prijatnije, pa ćete retko naići na restoran koji ima i stolice.

Stanovnici Seula posebno vole alkoholno piće koje se naziva „soju“. Piće je neutralnog ukusa i podseća na vodku, ali ipak ima manje alkohola od svih „kratkih pića“ na koja smo navikli. „Soju“ je jeftinije od vode, što se posebno dopada turistima koji vole „dobru kapljicu“, piše Punkufer.

Spa centri su većinom otvoreni non-stop. Ako vam se ne spava noću ili ako ne znate šta biste radili danju, posetite tradicionalni spa centar u koji ulazak osobama različitih polova nije dozvoljen.

Žene i muškarci uživaju zasebno, a na raspolaganju su različite vrste bazena, masaže, saune... Ali pazite, golotinja je obavezna - nema kupaćih kostima i peškira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Munja

    13. april 2021 | 13:03

    Narode ajmo u SEUL😉

  • SRBIN

    13. april 2021 | 15:00

    Kako je to ogroman i lep i cist grad, neverovatno...Ove nase selendre poput Londona, Berlina, Pariza mu nisu ni do kolena.

  • Vakcinisan

    13. april 2021 | 19:42

    El moze vakcinacija ko njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA