Ne trošite vreme na ove svetski poznate znamenitosti: 5 precenjenih turističkih destinacija

Problem sa slikama sa vrha Ajfelove kule je to što ne možete da uslikate Ajfelovu kulu...

  • 2
pariz Foto: Pixabay

Prijatelji će vam reći da morate da posetite ove svetski poznate znamenitosti, ali neke od ovih destinacija mogu da vas razočaraju.

Uštedite dragoceno vreme tokom odmora posećujući zaista zanimljive i prijatne destinacije umesto preskupih "turističkih zamki".

Ajfelova kula, Pariz

Iako izgleda fascinantno, pripremite se za "beskonačne" redove. Bićete okruženi stotinama ljudi sat vremena na žarkom suncu ili kiši. A kada konačno stignete do prednjeg dela reda, računajte na to da ćete završiti u prenatrpanom liftu koji vas vozi do terase na kojoj je takođe gužva.

Dok fotografišete, shvatićete da na slikama ne može da se prepozna Pariz jer na njima nedostaje simbol grada - Ajfelova kula.

Pariz, Ajfelova kula, koronavirus, Francuska Ajfelova kula / Foto: Tanjug/AP

Pariz ima toliko vrhunskih vidikovaca, od terase Sacre-Cœur na severu do bara u kuli Montparnasse na jugu. Ali jedan od najboljih je na desnoj obali reke Sene, odmah preko puta Ajfelovog tornja.

Trijumfalna kapija sagrađena 1836. godine, ima panoramski pogled na Jelisejska polja, Luvr, Senu, Notr Dam i, naravno, Ajfelov toranj. Za razliku od turističkog rivala sa leve obale, na krovu je retko gužva i prosečno vreme čekanja je samo pet minuta.

Španske stepenice, Rim

Na dnu stepenica je stara česma sa potopljenim čamcem, koja je jedna od manje impresivnih fontana u ovom gradu poznatom po fontanama. Iako je Rim grad kulture, na ovoj destinaciji videćete isključivo turiste.

Ukoliko želite da osetite pravi italijanski duh bolje je posetiti kvart Trastevere, gde Rimljani obično večeraju i uživaju.

Španske stepenice, Rim, Italija Foto: Tanjug/AP

Budimski dvorac, Budimpešta

Najistaknutija gradska znamenitost ujedno je i najveće razočarenje. Kad pomislite na "zamak", očekujete veličanstvenost - srednjovekovnu arhitekturu i blistave dvorane za balove. Međutim, iako u dvorcu postoji istorijski muzej, osim njega, unutar dvorca smešteno je samo ogromno pusto dvorište.

Mala sirena, Kopenhagen

Stena sa statuom Male sirene jedno je od najprometnijih mesta u celom Kopenhagenu.

Gužve su prilično česte, naročito popodne, pa ako želite da se slikate sa Malom sirenom, možda bi trebalo da je posetite rano ujutru.

Mala sirena, Kopenhagen Foto: Pixabay

Umesto toga, bolje je posetiti Muzej moderne umetnosti Luizijane u Humblebeku do kojeg će vam trebati 45 minuta iz centra Kopenhagena, ali za razliku od Male sirene, ovo mesto će vas zausta oduševiti.

Park Guell, Barselona

Fotografije iz ovog parka verovatno ste videli na naslovnicama gotovo svih vodiča ili putopisa o Barseloni. Međutim, malo koji putnik priznaje koliko je morao da čeka u redu da bi ušao u deo parka sa živopisnim šarenim mozaikom.

park guell Foto: Pixabay

Krivi toranj u Pizi

Ukoliko vam nije životni cilj da napravite fotografiju kako pridržavate krivi toranj, možete da preskočite posetu Pizi. Za 20 evra možete da se popnete na toranj, ali pogled na grad nije toliko poseban. Pored toga, Piza je identična kao bilo koje naselje na severu Italije.

toranj u pizi Foto: Pixabay

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    14. april 2021 | 03:18

    Big Ben u Londonu i kamenje na poljani.

  • Buva

    14. april 2021 | 12:22

    Park Gauel nisam suguran za tacan prevod kako se pise. Ali znam da sam ceko vise od tri sata i 3 kuce obiso za 5 minuta. Totalno razocarenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA