Najveći bazen na svetu, tik ispod oblaka: Dubai ima novu atrakciju za turiste

Ovaj rizort oborio je još jedan Ginisov rekord izgradnjom najvišeg bazena koji se nalazi u zgradi

  • 0
Address Beach Resort Dubai hotel odmaraliste letovanje Foto: Profimedia/Emaar/Address Beach Resort / Ferrari / Profimedia

Da li možete da zamislite koliko oslobađajuće može da bude plivanje na otvorenom, ispod plavog neba, koje se proteže sve do horizonta? Sada je to moguće učiniti na skoro 1.000 metara nadmorske visine, i to u Dubaiju.

Zvanično je u martu okarakterisan kao najviši bazen na svetu koji se nalazi u zgradi. Ovo krovno kupalište nalazi se u novootvorenom Address Beach rizortu i visoko je neverovatnih 293,906 metara.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Address Beach Resort (@addressbeachresort)

To je otprilike devet desetina visine Ajfelovog tornja.

I ovo nije običan bazen. Sa 94,84 metara dužine i 16,5 širine, gotovo da je dvostruko duži od bazena koji ima olimpijsku veličinu.

Address Beach Resort Dubai hotel odmaraliste letovanje Foto: Profimedia/Emaar/Address Beach Resort / Ferrari / Profimedia

Gosti imaju mogućnost samo da se opuste, ali i da uživaju u neverovatnom panoramskom pogledu na potpuno novi Ain Dubai panoramski točak koji je najviši na svetu, i na beli pesak kojim je prekirvena obližnja plaža Jumeirah.

Bazen je dostupan samo za goste hotela, koji su stariji od 21 godine.

Ali mogućnost da uživaju u ovom neverovatnom pogledu, bez korišćenja bazena, mogu dobiti svi koji rezervišu u susednom restoranu na krovu „Zeta Seventy Seven“. Restoran „Asian Fusion“ nazvan je tako, jer se i on i bazen nalaze na 77. spratu hotela.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Address Beach Resort (@addressbeachresort)

Koliko god sve ovo delovalo impresivno, to nije jedini Ginisov rekord koji ovaj hotel drži. Impresivne znamenitosti nisu ograničene samo na gornje nivoa hotela.

Inače je Address Beach Resort, zajedno sa Address Beach Residences smešten u dve kule, povezane vazdušnim mostom, koji se prostire između 63. i 77. nivoa. Upravo taj most je dom luksuznih apartmana i nalazi se na 294, 36 metara visine. Ujedno je najviši useljivi prostor na svetu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Address Beach Resort (@addressbeachresort)

Ova nekretnina na plaži, poznata kao Jumeirah Gate, otvorena je u decembru 2020. godine i još je jedan upečatljiv arhitektonski dodatak ionako živahnom području grada. Uostalom, često se može smatrati da ova turistička atrakcija ne otvara svoja vrata, a da nema barem još jedan novi oboren Ginisov rekord.

- Ostajući verni svojoj ideji o razvoju značajnih projekata, ponosni smo što smo oborili dva Ginisova svetska rekorda, koja su sada vezana za Address Beach Resort. Sa vrhunskom mogućnošću umetničke konstrukcije i revolucionarnih sadržajima, ovo je postavilo nove standarde u luksuznom načinu života i gostoprimstvu - izjavio je za CNN travel, Federico Rota, zamenik generalnog direktora Al Ain holdinga.

Address Beach Resort Dubai hotel odmaraliste letovanje Foto: Profimedia/Emaar/Ferrari

Planirano je da ovog meseca, tačnije 19. maja, bude otvoren još jedan bazen koji će oboriti rekord. Biće to Londons new Sky, u blizini američke ambasade, na južnoj obali reke Temze. U pitanju je prozirni bazen od 25 metara, koji se nalazi između dva stambena nebodera na desetom spratu. Ujedno je najveći samostojeći akrilni bazen na svetu. Međutim, njega je malo teže posetiti, jer da bi to bilo dozvoljeno, mora se biti stanovnik apartmana, koji vredi 1,4 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA