≫ 

Slana soba dovedena do ekstrema: "Zakopavaju" se u so a biće dostupna i srpskim turistima

Ovo je novi vid relaksacije koji postaje sve popularniji u Gizi u blizini piramida

  • 0

U Gizi je otvorena slana pećina, nesvadikašnja vrsta centra za relaksaciju.

Čitavo mesto, zidovi, podovi i krovovi, izrađeni su od kamene soli.

Kamena so sadrži 84 prirodne supstance, uključujući jod, kalcijum, natrijum, kalijum, koji su veoma korisni za one koji se nalaze u pećini.

Posetioci u so spuštaju ruke, noge, lica, što im pomaže da se osolobode stresa i opuste, a neki preferiraju da se celi "zakopaju" u so.

Prema rečima Goma Hemade, osnivača ovog centra, u pećini vlada umirujuća atmosfera koja pomaže ljudima da se opuste i sa psihološke strane - Kada umire svoju podsvest to se odražava i na njihovo fizičko zdravlje - izjavio je on.

Svako ko dođe u slanu pećinu iz nje izađe kao nov - Osećaj je sjajan, svima preporučujem da probaju. Osećate se relaksirano, kao da vas sav stres napušta. Vaše telo se oporavlja - tvrdi jedan od posetilaca.

Inače, slana pećina poboljšava opšte stanje organizma, opušta mišiće, a korisna je i za osobe za respiratorinim infekcijama. Ukoliko se odlučite da za ovo letovanje odaberete Egipat i izlet do piramida svakako vam preporučujemo da postetite i ovu slanu pećinu, pa nam pišite kakva su bila vaša iskustava.

Kako sve to izgleda pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Lekovita maljenska voda postala pravi hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA