Duge peščane plaže, predivni hoteli i povoljne cene: Zbog čega srpski turisti često letuju u Egiptu?

Poslednjih godina je bezbednost u Egiptu podignuta na viši nivo, što je uticalo i na veći broj turista

  • 0
Egipat, more, plaža Foto: Pixabay

Zbog činjenice da sezona traje praktično od marta pa sve do novembra, odličnih hotela i dugih peščanih plaža, Egipat je sve veoma čest izbor srpskih turista. Tome treba dodati i cene, koje se smatraju pristupačnijim, a sve u zavisnosti od toga u koje doba godine se neko odluči za letovanje u ovoj zemlji.

Bezbednost u Egiptu

Ono što mnogi, koji su protiv letovanja u Egiptu navode kao razlog za to jeste upravo bezbednost.

Ipak, ne može se reći da to predstavlja neku prepreku, prosto zato što je bezbednost u Egiptu značajno poboljšana poslednjih godina. Naravno da ni u jednom delu sveta ne postoje garancije da se neće desiti nešto loše, ali u egipatskim letovalištima nisu naročite šanse za to. Na ulicama egipatskih gradova se često mogu primetiti i policijske snage.

Svakako bi trebalo pridržavati se određenih pravila, što se posebno odnosi na dame, koje bi valjalo da vode računa o tome da se pristojno oblače dok su na letovanju. Takođe nije preporučljivo organizovati izlete u sopstvenoj režiji, a bez pratnje lokalnog vodiča. Tokom 2018. godine je značajno unapređena bezbednost u ovoj zemlji. Uloženo je i u infrastrukturu, što je rezultiralo i povećanim brojem poseta.

Zašto turisti biraju Egipat za letovanje?

U ponudi mnogih agencija nalaze se i aranžmani za Egipat. I to uglavnom za letovalište Hurgada.

Odlični hoteli, prilagođeni potrebama turista različitih kategorija dostupni su u tom egipatskom letovalištu. Većina ih se nalazi u blizini plaže, a usluga je mahom na bazi All inclusive. Mnogi egipatski hoteli gostima nude i mogućnost korišćenja bazena, te daju i besplatan smeštaj za decu određenog uzrasta.

Sve su to razlozi zbog kojih turisti najpre biraju da letuju u ovoj zemlji.

Naravno da tome treba dodati i mogućnosti koje im se nude u vidu različitih izleta, na primer. Sve to upotpunjuje letovanje u Egiptu i čini da se turisti uvek vraćaju, kako bi uživali u prostranim, peskom pokrivenim plažama, upoznavanju starog jezgra grada ili drevnih piramida, ali i drugih znamenitosti ove zemlje.

I to sve mogu većim delom godine, jer sezona u Egiptu traje bezmalo devet meseci.

Zbog čega vi birate Egipat?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA