≫ 

Galešnjak je ostrvo ljubavi i nalazi se u našem komšiluku: Postoje samo 4 ovakva na celoj planeti

Ostrvo je postalo turistička atrakcija zahvaljujući svom srcolikom obliku

  • 0

U Jadranskom moru nalazi se mnogo ostrva, a jedno od njih je zbog svog oblika postalo najlepša destinacija za zaljubljenje parove. Najbolje od svega je što se nalazi nadomak nas, i to u Hrvatskoj. 

Smešteno u uskom kanalu između ostrva Pašman i mesta Turanj, nedaleko od Zadra, nalazi se srcoliko ostrvo Galešnjak. Ovo ostrvo je najveću pažnju dobilo 2009. godine, kada je ga Google Earth uočio iz vazduha, a predivne fotografije su osvanule na internetu i time privukle pažnju hiljade turista.

Ostrvo površine oko 130 ari je u privatnom vlasništvu porodice Jureški, a kada su brojni parovi počeli da dolaze na ostrvo, vlasnik ga je preimenovao u "Ostrvo za zaljubljene."

Takođe je samo jedno od četiri svetska ostrva koja imaju savršen prirodni oblik srca. Univerzitet u Zadru sproveo je istraživanje i otkrio da na ostrvu postoje tri ilirske grobnice i mogući ostaci do sada neistražene građevine.

Iako na ostrvu Galešnjak nema posebnih atrakcija, nesumnjivo je da će svako ko ga poseti uspomene zauvek čuvati u sećanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA