≫ 

5 razloga zbog kojih turisti biraju Maldive za odmor: Ko ih jednom poseti, uvek im se vraća

Ko je jednom posetio Maldive, teško da se neće opet vratiti. I opet! Kada god za to bude imao priliku

  • 0
Maldivi FOTO: TIKTOK/ALEXOREVIEW

Veličanstveni arhipelag, koji je omiljen ne samo za romantična, nego i za putovanja koja podrazumevaju odmor u pravom smislu te reči, Maldivi su uvek „in“. Netaknute plaže, luksuzne vile na obali i uživanje, česta su asocijacija na ovu destinaciju.

Ko je jednom posetio Maldive, teško da se neće opet vratiti. I opet! Kada god za to bude imao priliku.

Razloga je mnogo za posetu ovoj dalekoj destinaciji. Neko tamo pronalazi unutrašnji mir, neko preko potrebnu slobodu. Bilo kako bilo, opuštanje na Maldivima je gotovo zagarantovano.

Jedno ostrvo, jedan rizort

Svaki od ekskluzivnih hotela se, praktično nalazi na po jednom ostrvu, što ga čini još interesantnijim.

Pojedini rizorti su toliko veliki, da se prostoru i na po dva susedna ostrva. Neki su, opet, toliko prostrani da se gosti mogu čak i izgubiti u drugom delu rizorta. Sve to može biti i romantično, ako ste u pravom društvu.

Ostrvljani

Lokalno stanovništvo je ono što se često ističe kao prednost prilikom odmora na Maldivima. Uz odmor na fenomenalnoj destinaciji, turistima se nudi prilika i da se upoznaju sa istorijom i kulturom ostrvljana.

Postoji čak i tradicionalno maldivsko selo, namenjeno svima koji žele više da saznaju o razvoju Maldiva, u kulturnom i istorijskom smislu.

Maldivi Foto: Pixabay.com

Nezaboravna iskustva

Nije odmor samo uživanje u kupanju i ukusnim obrocima, sunčanju i šetnjama. Na Maldivima se turistima nudi čak i mogućnost da učestvuju u nekim aktivnostima, koje imaju za cilj očuvanje životne sredine i živog sveta.

Maldivi, Travel boutique Foto: Travel Boutique

Jedan od zanimljivijih projekata u kojima učešće mogu uzeti i turisti, ako žele jeste „Save a turtle“, koji ima za cilj spašavanje ugroženih životinjskih vrsta na tom području.

Iće, piće i uživanje

Od momenta sletanja na aerodrom Male, turisti bivaju počašćeni pogledom na neverovatne pejzaže, koji deluju umirujuće i na oči i na dušu.

U izabranom rizortu im se nudi užitak i za druga čula. Fenomenalni gastronomski specijaliteti i bogata ponuda pića, nešto su što nijednog gosta ne ostavlja ravnodušnim.

Doza adrenalina po želji

Iako su opuštanje i odmor primarni na Maldivima, onima koji su ljubitelji sportskih aktivnosti na raspolaganju su brojne atrakcije. Trebalo bi samo da izaberu da li će uživati u ronjenju ili u vožnji džet skijem. Pa kome se šta sviđa...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA