≫ 

Podignut u 12. dograđen u 19. veku: Ovaj dvorac dokazuje da bajke mogu biti i stvarnost

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan

  • 1
Dvorac Lihtenštajn Foto: Pixabay

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom.

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. veku, da bi kasnije bio dograđen u 19. veku.

Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama, piše Travel Magazin.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.

Dvorac je u vlasništvu porodice Fon Urah još od 19. veka, otvoren je za posetice, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika.

Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    25. septembar 2021 | 09:50

    Они чувају из 12 века,а уништавају наше из 4 века па на овамо у Кадру...и сервирају будалаштине као историју...ЧИЈИ ЈЕ ТАЈ ЗАМАК ИЗ 12 ВЕКА? КО ГА ЈЕ ЗИДАО? ЛУЖИЧКИ СРБИН????КО?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA