≫ 

Havaji su destinacija o kojoj svi maštamo: Razloga je mnogo, a ova 3 su najvažnija

Pre posete ovoj američkoj ostrvskoj državi valjalo bi proveriti aktuelne informacije u vezi sa putovanjima i važećim epidemiološkim merama

  • 9
Havaji

Foto: Pixabay/designetek

Kao poslednja, pedeseta članica Sjedinjenih Američkih Država je 21. avgusta 1959. godine primljena država Havaji. Upravo to i jeste jedina među državama koja je sačinjena isključivo od ostrva.

Smeštena u centralnom delu Tihog okeana, ova ostrva su naročito popularna turistička destinacija. Havaji su poznati ne samo po izuzetnim predelima i fenomenalnim plažama, već i po gostoljubivosti domaćina.

Budući da na ostrvima postoje i aktivni vulkani, to ovu zemlju čini dodatno zanimljivijom. Smatra se pravim rajem za ljubitelje surfovanja, ali i one koji teže uživanju, te za istraživače, posebno za one koji se bave proučavanjem vulkana i živog sveta.

Ne može se prenebregnuti činjenica da su Havaji, iako jedna od američkih država, u mnogo čemu različiti od ostalih, i to ne samo po činjenici da je u pitanju država sačinjena isključivo od ostrva.

1. Klimatski raj

 

Iako na ostrvima preovlađuje tropska klima, najviša dnevna prosečna temperatura se kreće između 25 i 31 stepen. Upravo to i jeste jedan od razloga za takvu popularnost u turističkom smislu.

U toku zime temperature na Havajima dostižu i 40 stepeni, pa tada ima i najviše turista iz celog sveta. To je, ujedno, i prvi razlog zbog kog Evropljani čim dođu hladnija godišnja doba maštaju o odmoru na Havajima.

Havaji

Foto: Pixabay/shantamo

2. Ljubazni domaćini

 

Drugi razlog koji se često pominje vezan je za lokalno stanovništvo, koje se trudi da na najbolji način posetiocima prezentuje svoje običaje i kulturu.

3. Raj za surfere

 

Ljubitelji surfovanja i sportova na vodi smatraju Havaje pravim rajem. Na čuvenoj havajskoj Vaikiki plaži se svake godine organizuju i takmičenja u tom sportu.

Šta morate da znate pre putovanja na Havaje?

 

S obzirom na to da su na snazi još uvek propisane mere donete usled pandemije, to je pre putovanja neophodno da se o aktuelnim zahtevima u vezi sa putovanjima informišete preko zvaničnog sajta.

Takođe je važno da znate i to da trenutno restorani i barovi rade sa 50% kapaciteta, kao i teretane i drugi objekti. Okupljanja su smanjena na desetoro ljudi u zatvorenom prostoru, te dvadesetoro na otvorenom. Maske su obavezne u zatvorenim javnim prostorima, a primenjuju se i pravila o fizičkoj distanci.

Kako prenosi Lonelyplanet, plaže i pešačke staze su otvorene širom zemlje, kao i nacionalni parkovi, iako nisu sve usluge i sadržaji na raspolaganju posetiocima. I tu se savetuje provera aktuelnih informacija pre posete.

Video: Brčkaš noge, piješ i jedeš, dok ribe plivaju pored tebe: Restoran u reci, ali bukvalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolina

    13. oktobar 2021 | 21:19

    sutra krecem

  • baba smilja iz darosave

    13. oktobar 2021 | 21:21

    treba napomenuti i to da je najbolje otici na havaje u ovim mesecima april maj septembar oktobar. ostali meseci ili je kisa svaki dan kao u dzungli ili je zima

  • nije bas tako

    13. oktobar 2021 | 21:33

    najgore je posetiti havaje u periodu od novembra do kraja aprila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA