≫ 

3 načina da uživate u lepotama Venecije, a da vas to ne košta ni dinara

Poznat po brojnim atrakcijama, ovaj italijanski grad važi za jednu od skupljih destinacija, ali da biste osetili duh Venecije ne morate se non-stop "hvatati za džep"

  • 1
Venecija, Italija Foto: Pixabay/michelleraponi

Baš zato što je u pitanju destinacija jedinstvena ne samo u Evropi, nego i u svetu, Venecija je čest izbor turista. Kanali i gondole, crkve i palate, festivali i čuveno Bijenale, sve to i te kako doprinosi da ovaj italijanski grad ostane na listi najposećenijih gradova u celom svetu.

Nekako očekivano, destinaciju prati glas da je jedna od skupljih. Iako možda to ne važi baš za sve u vezi sa Venecijom, to ne znači da ne postoje stvari koje su potpuno besplatne u ovom gradu.

Treba se samo malo potruditi i uživati tokom boravka u Serenissimi.

1. Divite se lepoti venecijanskih građevina

Ne košta ništa, a uživaćete u šetnji i neverovatno lepim građevinama, mahom iz perioda kada je Venecijanska republika bila na vrhuncu slave i moći. Ulazak u baziliku San Marko je potpuno besplatan, ali uglavnom morate biti strpljivi dok čekate u redu. Ono što se plaća u ovom slučaju jeste obilazak čuvenog blaga koje je pohranjeno u ovoj crkvi.

Isto važi i za jednu od najpoznatijih venecijanskih crkava. Ulazak u baziliku Santa Marija della Salute je besplatan, ali se naplaćuje obilazak unutrašnjeg muzeja.

2. Lutajte čuvenom venecijanskom pijacom

Šetnja među tezgama pijace Rijalto jedinstveno je iskustvo. Upravo tu turisti imaju priliku da upoznaju i na najbolji način dožive pravi duh Venecije.

Pijaca je podeljena na dva dela - u jednom se prodaju voće i povrće, a u drugom sveža morska riba. Posebno je atraktivna poseta tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Ukoliko turisti žele da dožive modernije iskustvo, tu je Fondaco dei Tedesci. Danas je na mestu gde je ranije bilo skladište nemačkih trgovaca, koji su živeli i radili u Veneciji pretvoreno u moderan tržni centar. Sa terase tog zdanja pruža se fascinantan pogled na grad.

3. Opustite se u jednom od venecijanskih parkova

Možda Venecija i nije prva asocijacija na zelene površine, budući da je poznata po kanalima, ali u njoj ima parkova i mesta za opuštanje u zelenilu.

Mesto na kome se obično održava Bijenale, Giardini della jedno je od omiljenih za ljubitelje umetnosti. Dobre opcije su i Parco della Rimembranza i Giardini Reali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    21. oktobar 2021 | 10:43

    I rezervišite svoj odlazak unapred, jer se više ne može otići onda kada to vama padne na pamet. Čitala sam negde pre neki dan, tako da sam već rezervisala smeštaj za sledeću godinu, kao i kartu za 'privatan let za grupe'. I bez obzira na trošak, Veneciju treba obići bar jednom u životu, jer je zaista muzej na otvorenom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA