Čuveni Božićni sajam u Francuskoj se vraća na velika vrata: Ovo su uslovi za posetu

Održava se po 451. put

  • 0
Božićni sajam, Nova godina, Božić, vašar, jelka Foto: Pixabay

Slavni božićni sajam u Strazburu vraća se ove godine na velika vrata, nakon prošlogodišnjeg skromnog izdanja zbog pandemije korona virusa.

Stroge epidemiološke i sigurnosne mere uvode se zbog rizika od širenja zaraze i terorističkih napada, rekli su lokalni čelnici tog grada uz granicu s Nemačkom. Brojni božićni sajmovi opet će biti otvoreni u Francuskoj, Nemačkoj i ostalim delovima Evrope.

Najpoznatiji nemački u Nirnbergu, Minhenu i u Berlinu otvaraju se u novembru i decembru, iako će neki za ulazak tražiti kovid potvrde.

Prošle godine u skromnijem izdanju

Prošle godine se održao u skromnom izdanju, na manjem prostoru i bez štandova. Najstariji sajam u Francuskoj, koji se održava 451. put, trajaće od 26. novembra do 26. decembra.

Ranijih godina je privlačio dva miliona gostiju. Stotine policajaca, vojnika i drugih službi sigurnosti štitiće posetioce u širem središtu grada.

Gosti će morati da nose maske i da drže razmak, a u slučaju povećanog broja zaraženih moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji, preležanom koronavirusu ili negativni test.

Ukoliko se situacija ne smiri, konzumacija hrane i pića biće ograničena, rekli su organizatori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA