≫ 

3 hotela i 11 restorana na naftnim platformama: Atrakcija u Saudijskoj Arabiji

Projekat "The Rig" deo je dugoročne strategije "Saudijska vizija 2030"

  • 0
Nafta, naftna platforma, bušotina, rafinerija Foto: Shutterstock

Saudijska Arabija pokušava da smanji zavisnost od nafte i da diverzifikuje ekonomiju zemlje, ali to ne sprečava ovo kraljevstvo da upravo naftnu industriju iskoristi kao svojevrsnu inspiraciju za najnoviju atrakciju za turiste.

Najavljeni su planovi da naftna platforma u ovoj bliskoistočnoj zemlji bude pretvorena u „ekstremni park“ i odmaralište, koje će se u Arapskom zalivu prostirati na površini od čak 150.000 kvadrata.

Finansijska sredstva za projekat „The Rig“ obezbeđuje Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF). Sastojaće se od tri hotela i 11 restorana, raspoređenih na brojnim povezanim platformama. Gostima će biti na raspolaganju i vožnja rolerkosterima i druge adrenalinske aktivnosti, poput padobranstva i bandži džampinga.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели The Rig (@the_rig_saudi_arabia)

Jedinstvena turistička atrakcija

Nedavno su objavljeni promotivni materijali koji prikazuju plan izgleda ove jedinstvene turističke atrakcije. Kako je navedeno u videu, cij ovog objekta je da „pruži gostoprimstvo, avanturu i brojna sportska iskustva“. U saopštenju PIF-a navedeno je se očekuje da ova jedinstvena turistička atrakcija privuče turiste iz celog sveta, te da će biti naročito popularna kod posetilaca iz oblasti Arapskog zaliva, prenosi CNN Travel.

Još nije precizno određen datum završetka ovog projekta.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Limitless Park (@limitless_park)

Predstavljena kao „prva svetska turistička destinacija inspirisana naftnim platformama na moru“, ova atrakcija deo je dugoročne strategije „Saudijska vizija 2030“, koja ima za cilj da predstavi Saudijsku Arabiju kao vrhunsku međunarodnu turističku destinaciju i da podstakne ekonomiju zemlje.

Dok milioni hodočasnika posećuju sveti grad Meku svake godine, konzervativni zakoni zemlje koji ograničavaju slobodu žena, zajedno sa zabrinjavajućom istorijom ljudskih prava, učinili su je manje nego poželjnom destinacijom za mnoge turiste.

Ipak postoji nada

Uprkos svemu tome, zemlja je odlučna da se pozicionira kao primamljiva svetska destinacija, koja može da stane rame uz rame sa obližnjim Omanom i gradovima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Dubaijem i Abu Dabijem.

Cilj Saudijske Arabije je da do kraja decenije privlači svake godine 100 miliona turista.

Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman je ranije ove godine potvrdio planove za drugu nacionalnu avio-kompaniju i da će uložiti 147 milijardi dolara u transport i logistiku tokom narednih devet godina.

Vesti o projektu „The Rig“ usledile su samo nekoliko meseci pošto su objavljeni planovi za „Six Flags Qiddya“. Lokacija se nalazi izvan glavnog grada zemlje, Rijada i na njoj će se nalaziti najbrži tobogan na svetu.

Video: Vlasnik restorana odlučio da pozlati svoja jela: Da li ste za jedan zlatni odrezak?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA