≫ 

15 najlepših zemalja na svetu: Mnoge od njih ste verovatno već posetili

Razlozi zbog kojih je Travelandleisure uvrstio baš ovih 15 zemalja na listu najlepših vezani su za prirodne lepote, kojima obiluju

  • 9
Novi Zeland

Foto: Pixabay/adege

Koja je zemlja najlepša na svetu? Ona u kojoj smo rođeni ili ona koju otkrijemo tokom života? A možda i ona koju nikada nismo imali prilike da obiđemo, ali po fotografijama koje smo videli, čini nam se najlepšom?

Iako je poznato da je lepota u očima posmatrača, nema sumnje da postoje zemlje čije prirodne lepote prednjače i koje se sa razlogom smatraju najlepšim na svetu.

Veličanstvene planine, plaže prekrivene finim belim peskom, kaskadni vodopadi, obilje divljih životinja i još mnogo toga, razlozi su zbog kojih je Travelandleisure izdvojio baš ovih 15 zemalja uvrstio na listu najlepših na svetu.

1. Island

 

Bujni vodopadi i plaže sa crnim peskom, ali i obilje prirodnih fenomena, čine Island prepoznatljivim. U toku zimskih meseci posetioci će imati prilike da uoče neverovatnu svetlost iznad zaleđenih vodopada. U toku leta će uživati u vrelim izvorima i ponoćnom suncu.

2. Francuska

 

Vrhovi francuskih Apla pod snegom, glamurozna francuska rivijera i Provansa sa svojim vinogradima i poljima lavande, čine Francusku jednom od najlepših zemalja na svetu. A kada se tome doda i ukus čuvenih francuskih sireva i vina, nema ništa lepše.

3. Indonezija

 

Zemlja hiljadu ostrva poznata je po brojnim prirodnim lepotama. Zelena terasasta pirinčana polja, guste šume i prelepe plaže, zaslužne su za pejzaže koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ostrvo Bali je jedna od najpoznatijih destinacija.

4. Sjedinjene Američke Države

 

Zemlja kontrasta i te kako može da se pohvali interesantnim pejzažima. Veličanstveni Veliki kanjon, snežni vrhovi na Aljasci, peščane plaže i tirkizno more Floride, samo su neke od destinacija koje su doprinele da se nađe na ovoj listi.

Maldivi

Foto: Pixabay.com

5. Maldivi

 

Ako zamišljate raj, on vrlo verovatno podseća na Maldive. Prostrane plaže prekrivene belim, finim peskom, tirkizno plavo i čisto more, a nadasve mir koji ovde vlada, pomogli su da Maldivi budu svrstani među najlepše destinacije na svetu.

Toskana, Italija

Foto: Pixabay/kasabubu

6. Italija

 

Kada jedna zemlja ima Toskanu sa nepreglednim vinogradima, Veneciju, Dolomite i Amalfi obalu, nije jednostavno odlučiti koji deo Italije prvo posetiti. Ali jedno je sigurno, svako ko je jednom poseti, poželeće da učini opet i opet.

Sent Moric, skijalište, Švajcarska

Foto: Pixabay/Pitsch

7. Švajcarska

 

Planinski predeli koji oduzimaju dah, blistava jezera prošarana planinskim selima i skijalištima, čine Švajcarsku jednom od omiljenih destinacija za ljubitelje skijanja i planinarenja. Tokom zime cela zemlja liči na snežnu kuglu, dok se leti otkriva u punom sjaju lepota švajcarskih pejzaža.

8. Japan

 

Šume bambusa i opuštajući izvori tople vode, ali i drevna planina Fidži i tropske plaže, sve je to Japan. I mnogo više od toga. Vreme kada cvetaju trešnje idealno je za posetu ovoj zemlji.

foto Pixabay

foto Pixabay

9. Kostarika

 

Zna se da zemlja ima neverovatan biodiverzitet, pa ne čudi što ljubitelji prirode baš nju biraju. Vodopadi, vulkani i brojne divlje životinje, ali i lepe plaže, tek su neki od razloga zbog kojih je baš Kostarika na listi najlepših zemalja sveta.

10. Nepal

 

Iako zemlja ima mnogo toga da ponudi, Nepal je nadaleko poznat najpre po čuvenom Mont Everestu, ali i po činjenici da se osam od deset najviših planinskih vrhova u svetu, baš u toj zemlji nalaze.

11. Peru

 

Planine Anda i amazonska kišna šuma sasvim su dovoljni razlozi za putovanje u Peru. Baš u ovoj zemlji nalazi se i jedina prirodna pustinjska oaza na tlu Južne Amerike, Huacachina.

12. Velika Britanija

 

London, Mančester i Edinburg možda najčešće posećuju turisti prilikom obilaska Velike Britanije, iako zemlja ima mnogo više da ponudi.

Edinburg

Foto: Pixabay.com

13. Južnoafrička republika

 

Impresivni pejzaži su ono što se smatra glavnom karakteristikom ove destinacije. Bilo da putnici žele safari ili da upoznaju vinogradarski deo zemlje, uživaće u predelima koji ih okružuju.

14. Tanzanija

 

Mada je u pitanju jedna od popularnijih destinacija za safari, Tanzanija se može pohvaliti i sa nekoliko nacionalnih parkova, vulkanom i prelepom obalom, ali i ostrvom poput Zanzibara.

15. Novi Zeland

 

Zemlja u kojoj možete skijati i krstariti oko fjordova, uživati u lepotama geotermalnih fenomena i diviti se glečerima, očekivano se našla na listi najlepših na svetu.

Video: Jelena se popela na vrh Stare Planine i shvatila da je ispod nje more

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tuga

    8. decembar 2021 | 22:48

    Mnoge od njih smo verovatno posetili? Ajde nek se javi taj sto jeste( blago njemu), ja na zalost nisam😟

  • Sima Kosmos iz dalekog svemira

    9. decembar 2021 | 07:50

    Da je Jugoslavija ostala bila bi na ovoj listi.

  • Kole

    8. decembar 2021 | 23:08

    Srboja najlepša🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA