≫ 

7 najboljih luksuznih odmarališta u svetu: Parče raja na zemlji

Većina ih nudi uslugu na bazi All Inclusive, što osim smeštaja, obroka i pića, često uključuje i različite aktivnosti

  • 3
Ostrva Maldivi Foto: Pixabay/fonthipward

Znate li šta je zajedničko rezervatu divljih životinja u Keniji, planinskom rizortu na ostrvu Sveta Lucija i privatnom ostrvu na Tahitiju? Na svim tim lokacijama nalaze se luksuzna odmarališta.

Većina ih nudi uslugu na bazi All Inclusive, što osim smeštaja, obroka i pića, često uključuje i različite aktivnosti. Mnoga su i ekološki održiva. Tek nekoliko od njih se smatraju najskupljim na svetu, dok ostala imaju „pristojne“ cene - naravno, kada se uzme u obzir kvalitet smeštaja i sve osnovne i dodatne usluge koje su uključene.

Lista sedam najboljih luksuznih odmarališta u svetu, prema Planetware izgleda ovako, uz napomenu da neka od navedenih mogla da budu zatvorena zbog pandemije.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели NIHI Sumba | Edge of Wildness™ (@nihi)

1. Nihi Sumba island, Indonezija

Pored toga što je u pitanju ekološki osvešćeno odmaralište, kao nekadašnji raj za ljubitelje surfovanja, ovo indonežansko ostrvo se često nalazi u vrhu liste najboljih na svetu. Karakterišu ga divlji, netaknuti delovi obale, pa ne čudi što ga prati krilatica „na ivici divljine“.

Oko sat vremena letom je udaljeno od ostrva Bali.

Turistima se nude i brojne aktivnosti, u vidu posete fabrici čokolade, istraživanja skrivenih vodopada, vožnje biciklom po planinskim stazama i posete obližnjim selima. Uvek mogu da se opredele i za jednostavno uživanje u klubu na plaži ili u bazenu.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели The World Of Envy (@theworldofenvy)

2. The Brando, Tahiti

Ko god sanja o tropskom raju, trebalo bi da poseti odmaralište na privatnom ostrvu koje je pravi ekološki raj. Osnovao ga je Marlon Brando, kako bi na taj način očuvao lepotu i biodiverzitet ostrva. Prisutan je model održivosti u vidu korišćenja solarne energije, sistema klimatizacije na bazi morske vode i drugi sistemi obnovljive energije.

Ljubitelji prirode posebno uživaju na ovom ostrvu. Morske kornjače polažu jaja na ostrvskim plažama, kitovi tuda prolaze na migracijskom putu, dok su obale pune ptica, a u laguni se mogu videti i bogati koralni grebeni.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Debangana Mukerjee (@debanganam)

3. LUX South Ari Atoli, Maldivi

Tropski raj idealan je zaodlazak na medeni mesec, ali i za odmor u pravom smislu te reči. Plaže prekrivene finim belim peskom, tirkizno plavo more i bungalovi sa privatnim bazenom čine ovo odmaralište savršenim mestom za odmor.

Turisti mogu uživati u brojnim dodatnim uslugama i aktivnostima, poput ronjenja, SPA tretmanima, doručku u bazenu, tenisu...

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Lauren’s Lux Travel (@laurensluxtravel)

4. Jumbo Bay island – Oetker Collection hotel, Antigva

Na privatnom ostrvu sa blistavim plažama smešten je rizort koji važi za jedan od najboljih u području Kariba.

Ostrvo bez automobila nudi uživanje u brojnim pogodnostima.

Iako ekološki osvešćeno ostrvo, turistima nudi sve prednosti savremenog načina života, ali i usluge privatnog kuvara i ličnog batlera.

5. Four season Tented camp Golden Triangle, Tajland

Kamp koji se nalazi na samoj granici sa Burmom i Laosom idealan je za ljubitelje avanture i prirode.

Iako se karakteriše kao kamp, smeštaj je vrlo luksuzan, opremljen autentičnim tajlandskim detaljima, u vidu ručno rađenog nameštaja, raskošnih mrežastih kreveta, što se na najbolji način dopunjuje celokupno prirodno okruženje.

Ljubitelji životinja ovde će posebno uživati. Mogu praktično šetati kroz divljinu sa slonovima i drugim divljim životinjama koje žive u blizini reke Ruak. Turisti mogu ići i na biciklističke ture po okolnim brdima ili posetiti neki od svetih hramova u blizini.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели 𝙺𝚒ş𝚒𝚢𝚎 Ö𝚣𝚎𝚕 𝚂𝚎𝚢𝚊𝚑𝚊𝚝 𝚃𝚊𝚜𝚊𝚛ı𝚖ı (@jabiroo)

6. Jade mountainn resort, Sveta Lucija

Izuzev spektakularnog pogleda na okean, ovaj risort posetiocima nudi i uživanje u pogledu na vulkanske vrhove ostrva. U pitanju je odmaralište namenjeno samo odraslima i sa pravom se smatra jednim od najboljih takvog tipa u svetu.

Smešteno na litici, savršeno je uklopljeno u okruženje, što gostima pruža neverovatan osećaj pripadnosti prirodi koja ga okružuje. Sem vožnje biciklom turistima su na raspolaganju i druge aktivnosti, poput jedrenja, ronjenja i vožnje kajakom.

7. Royal Malewane, Južna Afrika

Za izbirljive ljubitelje divljih životinja idealno mesto, ovaj rizort smešten je u rezervatu divljači „Thornybush“ koje se nalazi na samoj granici sa nacionalnim parkom Kruger.

Divlje životinje, posebno lavovi ovde zauzimaju centralno mesto. U kombinaciji sa elegancijom "starog sveta" idealan su izbor za ljubitelje divljine, kojima se ipak nudi mogućnost uživanja u besprekorno uređenim apartmanima. Tepisi izrađeni u orijentalnom stilu, kreveti sa baldahinima, brojni antikviteti i krovovi od slame krase sve smeštajne jedinice u ovom rizortu.

Spoljni tuševi i bazeni stapaju se sa divljinom, a slonovi i druge divlje životinje deo su savršenog pogleda.

Video: Pogled od milion dolara: Svi bi želeli da se bude u ovom raju a da li bi imali hrabrosti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    28. decembar 2021 | 00:08

    svakom svoje selo najtoplije prija a selo je moje cela sumadija

  • DARKO 100%

    27. decembar 2021 | 21:33

    Sve sam te obisao osim maldiva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA