≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Evo kako zaista izgleda orgazam i kako da znate da ste ga doživeli

Vreme čitanja: oko 6 min.

Možete li vi rečima da opišete poslednji orgazam koji ste doživeli? I da li ste ga uopšte doživeli. Evo kako da prepoznate razliku

  • 15

Kada me žene pitaju “kako da znam da li sam doživela orgazam”, moj odgovor uvek glasi ovako: ako morate da pitate, onda niste doživeli klitoralni orgazam, iako ste možda imali vaginalni vrhunac. Muškarci su načisto, ali i oni primećuju silen razlike između svojih seksualnih vrhunaca.

Vaginalni orgazmi izazivaju predivan osećaj, ali ponekad su nejasni i nedramatični. Klitorisni orgazmi mogu da me vinu do plafona. Osećaj je tako moćan i nepogrešiv, kao da nestajete.

Ali čak i ako imaju veoma očigledne i redovne orgazme, većina ljudi je veoma radoznala u vezi sa njima. Da li ih svi osećaju na isti način? Da li su naši orgazmi razlikuju od orgazama drugih ljudi? Da li je njegov orgazam drugačiji od njenog?

Biološki, svako prolazi kroz iste faze. Najpre se uzbudimo, zatim se selimo u fazu visoravani ka orgazmu, onda sledi faza rezolucije, kada se telo vraća u normalu. Psihološki, neverovatno je da svako doživljava slične senzacije jer su orgazmi individualni kao i pojedinci koji ih doživljavaju.

Ipak, u pokušaju da se odgovori na ova pitanja, evo šta su anonimni predstavnici oba pola rekli kada sam ih pitao da opišu kako izgledaju njihovi orgazmi - od prvog treptaja pa do strastvenog finala.

Kako izgleda njen orgazam

Orgazmi tokom odnosa veoma se razlikuju od onih klitoralnih, ali sve počinje sa tupim, bolnim osećajem u donjem stomaku i često imam potrebu da se napunim.

Kao i tokom samog seksa, osećaj bola se javlja i dostigne vrhunac, širi se u blagim, prijatnim talasima koje osećam duboko u sebi. Mogu da osetim svaki grč, ali manje žestoko nego kod klitorisnog orgazma.

Vaginalni orgazmi ouhvataju veće područje - kao da me talasi zadovoljstva zapljuskuju po celom telu. Klitoralni orgazmi zrače iz klitorisa: oni su više euforična eksplozija, erupcija.


Mogu samu sebe da dovedem do klitoralnog orgazma u roku od nekoliko minuta, ali moram da znam I da se opustim s partnerom pre nego što mi on pruži jedan. To je zato što moram da se koncentrišem, izbacim ga iz slike i potpuno se fokusiram na osećaj - drugim rečima, moram da mislim o sebi, a ne na partnera.

Oralni orgazmi su najbolji - intenzivni, jaki i moćni. Mislim zato što je jezik mnogo mekši i nežniji: najveća greška koju muškarac pravi sa ženom jeste ta da bude previše grub.

Kada počne da mi pruža oralni seks, postajem neverovatno osetljiva i sve se je potpuno savršeno. Taj osećaj onda postaje jasniji, izoštren i usredsređen ja područje oko klitorisa.

To je čudno, ali ponekad osećam kao da ostatak mog tela nestaje i da je sve što je ostalo taj mali prostor - ako bi neko otkinuo ruku u tom trenutku, ne bih znala!

Sve čega sam svestan je šta se dešava na tom centimetar ili manje mesa. U tom trenutku namerno se naprežem mišiće u nogama i guzi i počinjem da osećam takvu vrelinu, skoro kao da gorim.

Tada, kao i kod orgazma, osećam kako stvari pulsiraju i to je 10-15 sekundi izuzetno snažnog osećaja. Čak i ako ne pravim buku, ne mogu da ne dišem teško i znatno brže, iako znam mnogo žena koje zadržavaju dah.

Ponekad, imam tri ili četiri intenzivna grča zaredom, možda 10 sekundi, i onda ništa. A onda ponekad, pogotovo ako on nastavi da radi svoj posao, grčevi potom pristižu u kraćim talasima. Nakon orgazma odmah ga odgurnem - jer sam previše osetljiva na dodir. Ponekad se osećam slabo, pa ležim minut ili dva.

Valjda zato Francuskinje imaju nadimak za orgazam - mala smrt.

Mislim da mnogo žena smatra da imaju orgazme, a nisu uopšte doživele nijedan. Oni misle da ih imaju jer osećaj kulminira, a onda odmah opadne, ali to nije orgazam - to je samo želja.

Ponekad bih volela da budem muškarac, kod njih orgazam izgleda tako lako.

Muškarci pokušavaju da odlože svoj orgazam koliko god je moguće, ali žene uvek pokušavaju da izazovu svoj. Ne poznajem nijednu ženu koja, kada oseća da je orgazam blizu, pokušava da ga zaustavi. I zašto bi?

Žene moraju u glavi da ostave malo prostora za vrhunac, jer orgazam nije tako lako postići. Moji orgazmi variraju od neverovatno moćnih do slabašnih, malih poput piska na radaru. I nisam sigurna zašto se oni toliko razlikuju ponekad to ima veze sa umorom, a ponekad zato što sam popila previše - alkohol čini da sve utrne i otežava vrhunac!

Kako izgleda njegov orgazam

Penisi imaju svoj um.

Ako tražim devojku za određeno veče i znam da ću imati seks, pogledaću dole tokom dana i videti da imam erekciju iako toga nisam svestan.

Očigledno je moja podsvest ima predosećaj.

Uprkos tome šta žene misle, što je više provociranja i predigre, to bolje.

Osećaj da se sve puni krvlju i postaje uspravno zaista je fantastičan.

To se dešava jako brzo – u jednom trenutku ništa, u sledećem je spreman za akciju.

Osećam zujanje svuda i volim taj osećaj tako da ću odložiti trenutak penetracije koliko god je to moguće - odlaganje je dobro koliko i sam seks.

Ako ste sa tipom koji požuruje stvari u ovom trenutku, možete se kladiti da pokušava da požuri u slučaju da se predomislite! Spontani, brz seks je super, ali obično, više dodirivanja i maženja iz nje izvlače najbolje.

Pre nego što doživim orgazam, osećam spermu koja putuje ka izlazu.

Kada osećate da se to dešava, ejakulacija je neizbežna, i bolje je da to prihvate u tom trenutku. Jer ako pokušam da zaustavim jer želim da traje duže, a ipak se dešava, ne osećam se ispunjeno.

To je kao da uzimate svoju omiljenu hranu intravenski: krajnji rezultat je isti, ali nema zadovoljstva.

Moj mozak mora da bude svestan da dolazi orgazam pre nego što registruje lep deo. Vaše telo i um moraju da budu u skladu.

Orgazam je oslobađanje.

Izgleda kao da ste držali nešto zauvek i da zatim ste ga pustili. Sperme izlazi uz grčeve i osećam razorno intenzivno telesno zadovoljstvo.

Moj orgazam obično traje oko šest sekundi, dok moji prijatelji kažu da je njihov dug obično dve-tri. Ilia sam ja srećnik ili moj osećaj za vreme mrtav.

Ako nemam seks sa devojkom neko vreme, najbolje je da najpre imam nekoliko solo orgazama, inače ću svršiti suviše brzo, a to se nkoj neće svideti.

Mislim da je većina muškaraca uvek pokušava da smisli način kako da njihov orgazam traje duže zato obično kratki.

Osećaj pri orgazmu mi je potpuno drugačiji tokom oralnog seksa, oštriji i dugotrajan.

Nikada ga ne bih odbio, ali ima nešto u tome biti u njoj – tako da takav seks više volim.

Većina žena kaže da ne mogu osetiti kada muškarac doživi orgazam u njima. I to je pomalo razočaravajuće za muškarce. Gubim erekciju već u sledećoj sekundi.

I onda mi treba vreme da se smirim, iako osećam bliskost s partnerom, naravno ako je volim.

Za razliku od žena, naši orgazam ne variraju tako dramatično u fizičkom smislu, ali neke osećam drugačije od ostalih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aquarius

    24. april 2017 | 09:54

    Zanimljivo. I uvek se prica kako su muskarci grubi kada je klitoris u pitanju, znaci da oni i dalje ne kapiraju jer mora svaki put da im se objasni. Decki skapirajte vec jednom malo to neznije

  • Bizon

    24. april 2017 | 21:09

    Dobru glumicu je tesko provaliti

  • Piton

    24. april 2017 | 11:50

    Kada pocne da prevrce oci i da vristi od sexa tada je na vrhuncu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA