LEKARI SAVETUJU: Masturbirajte što češće!

Zaboravite na sve strahove i navodne loše uticaje samozadovoljavanja. Naučnici tvrde da čovek treba što češće da doživljava orgazam sam sa sobom. Em će biti srećniji, em će biti zdraviji

  • 20

Masturbacija je zdrava i sprečava mnoge bolesti. Ovo su dokazala nedavno rađena australijska istraživanja čiji naučnici tvrde da bi svaka osoba trebalo što češće da se samozadovoljava.

Naime, ova vrsta seksa česta je pojava i kod žena i kod muškaraca. Istraživanja pokazuju da 94 odsto muškaraca i 85 odsto žena redovno masturbira, što australijski naučnici u potpunosti podržavaju.

Prema njihovim rečima, mastrubacija na žene pozitivno utiče tako što sprečava ciste na jajnicima, infekcije materice i urinarnog trakta, s obzirom na to da osećaj napaljenosti i vlaženje utiču na ispiranje štetnih bakterija koje se nalaze iznutra. Takođe, samozadovoljavanje smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2, utiče dobro na san i leči insomniju, ali i jača mišiće vagine.

Kod muškaraca samozadovoljavanje smanjuje rizik od raka prostate, isto kao i redovan seks, a ono što podjednako važi i za jači i za nežniji pol to je da čest seks sa samim sobom omogućava brže orgazme, ali i smanjuje stres, reguliše pritisak i povećava samopouzdanje. Pa, ko voli, samo nek izvoli!

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA