Redovan seks sprečava impotenciju!

Svi muškarci u određenim godinama počinju da strahuju od toga da će njihova muškost u jednom trenutku početi da otkazuje poslušnost. Međutim, pokazalo se da, makar oni pripadnici jačeg pola često vode ljubav, ne bi trebalo da imaju razloga za brigu

  • 7

Muškarci koji žele da što duže ostanu u dobroj seksualnoj formi trebalo bi da što češće upražnjavaju seks, tvrdi finski tim stručnjaka s Univerziteta u Tampereu. Do ovog zaključka naučnici su došli na osnovu istraživanja kojim je obuhvaćeno hiljadu muškaraca starih između 55 i 75 godina.

U petogodišnjem istraživanju pokazalo se da su ispitanici koji su od početka imali redovan seks bili izloženi manjem riziku od erektilne disfunkcije.

 

Za razliku od njih, priličan broj ispitanika koji su priznali da neredovno vode ljubav i da apstiniraju i po nekoliko nedelja, pri kraju istraživanja patio je od erektilne disfunkcije.

- Iako su u obzir uzete godine ispitanika, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, ispostavilo se da je učestalost upražnjavanja seksa od presudne važnosti za očuvanje potencije - ističe dr Juha Košimaki, rukovodilac tima stručnjaka.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA