Ovo svaka mama može da stavi u svoj CV i da za to zasluži ekstra platu!

Svaka žena koja radi, ima muža i decu zaslužuje aplauz, jer i pored svih obaveza koje je svakodnevno pritiskaju, ona uspeva sa svime da izađe na kraj

  • 9

Svaka poslovna žena, mama i supruga zaslužuje medalju iz posvećenosti, nepresušne energije, brige i ljubavi koju svakodnevno deli sa svojim voljenim osobama, povrh čega još i uspeva da završava svoje poslovne obaveze i izgleda sređeno i lepo. Dakle, žene su heroji same po sebi, jer sa svakim izazovom koji pred njih stavi život one uspevaju da se izbore!

O njihovim veštinama mogli bismo da pričamo do sutra, a ovo su neke koje bi slobodno i s ponosom mogle da se nađu u njihovom CV-ju i zbog kojih svaka žena zaslužuje ogromnu platu, bez lažne skromnosti!

Rad u smenama

Hranjenja usred noći, sati nosanja, ljuljanja, presvlačenja, njen posao svakako stavljaju u noćni rad. U bilo kojem drugom svetu već bi se pobunili zbog silnih prekovremenih sati. Mami to ide u rok službe. Ali svakako su kraljice kojima skidamo kapu.

Kreativni direktor

Bilo da se nalaze na plaži na godišnjem odmoru ili u obližnjem parkiću, mame potroše veliku količinu energije kako bi smislile adekvatnu zabavu za svoje klince. Kada je lepo vreme, mnogo je lakše jer su deca na otvorenom, ali do kreativnog zagušenja dolazi kada 3 zimska meseca iz dana u dan morate da smišljate nešto novo i da zabavite mališane da ne padnu u iskušenje da gledaju televiziju.

Sanitarni inspektor

Bilo da čiste ostatke kake ili pak hrane rasute po podu, dezinfikuju kvake, podove ili pak peru dečje bočice, do druge godine života sve su mame stekle titulu sanitarne inspektorke.

Bibliotekar

Mame čitaju, prepričavaju, skupljaju i izmišljaju svoje priče i tako provode sate u kreativnim druženjima sa svojom decom. Nije im problem ni kada moraju istu slikovnicu da čitaju iz dana u dan iako je na policama još 50 drugih.


Terapeut

Teško je biti dete. Prolaziti kroz emocionalne bure pokušavajući da shvatite osećaje koji znaju da preplave tako silovito. Najbolji terapeuti, koji znaju da saslušaju, uteše i zagrle su mame.

Animator

Bilo da se glupira i peva s decom, igra žmurke ili čita jednu te istu priču 100 puta, mame su zabavljačice kojima nema ravnih. U društvu svoje dece ponekad će pomisliti da su najzabavnije osobe na svetu.

Sudija

Lociraju problem, ocene prestup, odrede kaznu prema već postavljenim pravilima igre. Kada je reč o disciplini, mame zbilja moraju da znaju pravila i budu poput pravih sudija, poštene i pravedne.

Portparol

Odgovaraju na najneobičnija pitanja opravdavajući, objašnjavajući, zataškavajući neprijatan incident. Poput brutalno iskrenih pitanja koje samo deca mogu da postave. Mama, zašto ona teta izgleda kao muškarac? I sličnih.

Lični pomoćnik

Biti mama je kao biti lični pomoćnik nekoj poznatoj osobi. Deca su, naime, jako izbirljiva kada je hrana i odeća u pitanju. Vrlo lako će, ako ih naljutite, baciti na vas igračku, papuču, ali će vas, kada su zadovoljni, izljubiti kao niko pre.

Nutricionista

Sve mame definitivno zaslužuju platu za ulogu porodičnog nutricioniste. To je zbilja zahtevna uloga, pogotovo kad se zbog neispavane noći sendvič ili hamburger čine puno lakšim rešenjima. Ali uprkos svemu, mame nude zdravu hranu.

Asistent stomatologa

Mame su te koje se brinu da zubići budu zdravi. Četkaju ih i peru, a poseban je izazov kada jednogodišnjaku pokušavate da operete zube trudeći se da ne pojede pastu i izbegavajući da vas ugrize.

Pregovarač

Oblačenje, izlazak vani, kupanje, hranjenje, sve te radnje koje morate da obavite sa detetom, pogotovo u fazama besa, zahtevaju nadljudske veštine pregovaranja. Kad upadnu u rutinu pokvarene gramofonske ploče i ponavljaju samo svoje mantre ili besno urlaju, zbilja ih je teško ubediti u ono što je za njih najbolje.

Smirivač sukoba

Kada u parku svom vrištećem četverogodišnjaku, smirenim glasom bez tragova nervoze, pokušavate da objasnite kako njegova dvogodišnja seka nije namerno medvediću odrubila glavu. Još jedan momenat nadljudskih savladavanja.

Trener

Od učenja deteta na nošu, do bodrenja na utakmicama, ili učenju socijalnih veština, mame su zaslužile titulu trenera.

Muzičar

Bez obzira na to da li je muzički talenat, sigurno je najdraži izvođač svojoj deci.

Finansijski stručnjak

Brine se o kućnom budžetu, potrebama dece, mesečnom iznosu za hranu i još uspeva da uplati ušteđevinu za decu. S takvim finansijskim veštinama zaslužila je titulu finansijskog stručnjaka, barem u svom sektoru.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka bliznakinja

    7. jul 2014 | 13:26

    Mnogo truda rada i enerhije majke ulazu u decu,a niko to nigde ne pominje,nema privilegija,nema reci hvale nigde.Al majka ipak ostaje majka,jer majka je jedna i dovoljan joj je samo deciji zagrljaj.

  • Dusan Kecman 7

    7. jul 2014 | 17:49

    Po ovome, tata izgleda da nista ne radi. Mnoge stvari zena ne bi mogla da uradi, da nije pomoci "jace polovine", pogotovu u danasnje vreme. Majka je majka, naravno, ali mislim da malo preterujete i da nije bas tako. Pojedine zene da, ali nikako ne svaka zena, jer nisu sve iste. Govorim to iz licnog iskustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA