Pet PRAVIH PITANJA koja će otkriti da on ne želi brak!

Dugo ste sa partnerom i očekujete da se vaša veza kruniše brakom, ali to nikako da se desi. Evo pet razloga koji mogu biti uzrok takvom ponašanju partnera

  • 8

Partner koji već ima jedan propali brak iza sebe ili ceo život gleda toksičan odnos roditelja, neverovatnije ne želi isto za sebe jer veruje da će to uništiti njegovu vezu.

Na početku veze teško je odrediti gde ona vodi i kakav pojedini partner želi. Priželjkuju li nešto ozbiljnije ili su zadovoljnim postojećim stanjem? Teško je ako jedna strana želi brak, a druga taj korak smatra nepotrebnim. U takvom slučaju, savetuje britanska terapeutkinja Tracei Cok, treba si postaviti nekoliko pitanja možete i želite li pristati na taj kompromis.

Zašto vam je brak važan?

Pre ulaska u bračnu luku valja sam sa sobom raščistiti razloga zašto želite ući u brak. Treba se pitati je li to iz verskih razloga, zbog pritiska porodice, straha od gubitka partnera ili kao osiguranje da partner neće da idem ako ga zaveti imaju? Za venčanje se treba odlučiti iz pravih razloga, a ne na brak gledati kao nešto što će popraviti ili izbrisati sve dosadašnje probleme, piše Daili Mail.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kakva je njegova ljubavna prošlost?

Iako se fraze poput "ne verujem u instituciju braka" i "nije mi potreban komad papira kao dokaz ljubavi" često koriste kao izgovori, ponekad mogu biti opravdani razlog. Partner koji već ima jedna propali brak iza sebe ili ceo život gleda toksičan odnos roditelja, najverovatnije ne želi isto za sebe i svoju partnerku jer veruje da će to uništiti njihov odnos. On se ne boji braka već lošeg odnosa.

Možete li vi jasno reći zašto partner ne želi uploviti u bračnu luku?

Ako partner na pitanje "Zašto ne želiš brak?" odgovara sa "Ne znam". To može značiti samo dve stvari, poručuje Kok. Ili ne želi reći istinu, a ta je da se ne želi venčati s vama ili ne zna izraziti svoje osećaje. I jedna druga i stvar su za uzbunu jer označavaju nesređene odnose koji će do izražaja još više doći u ozbiljnijim životnim situacijama.

Boji li se obaveza ili samo braka?

Brak ne treba zameniti sa obavezom. Puno je parova predano jedno drugome bez da su u braku. Ako partner govori o detetu, kupovini stana i radi planove za budućnost, to znači da se ne boji obaveza već jednostavno ne želi formalno potpisati.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Muči li partnera sama ceremonija venčanja?

Ceremonija na kojoj se okupi cela porodica može biti jako zastrašujuća naročito ako ste vi u glavnoj ulozi. Ljudi se ponekad osećaju neprijatno u takvim situacijama pa ih radije izbegavaju. U tom su slučaju bolja manja venčanja.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA