≫ 

Stvari koje nikako ne smete da radite tokom seksa jer vas mogu skupo koštati

Stručnjaci za polno zdravlje navode nekoliko stvari koje nipošto ne biste smeli da radite kada je u pitanju seks

  • 0

Seksualni odnos može postati rizičan ukoliko ne obratite pažnju na mogućnost zaraze, povrede i infekcije.

NE DIŽE VAM SE? Evo zašto je za to glavni krivac vaša mama!

Ne rizikujte kada je reč o zaštiti od polnih bolesti

Možda mislite kako je dovoljno da samo pitate partnera da li se testirao na određene polno prenosive bolesti i kako sami možete da procenite prema partnerovom ponašanju da li postoji rizik od zaraze, piše Women’s Health.

Međutim, ukoliko imate seks bez zaštite, sami sebe stavljate u opasnost. Svaka polna bolest sa sobom nosi posledice i toga morate da budete itekako svesni.

Koristite određene lubrikante

Korištenje neodgovarajućih lubrikanata može biti vrlo opasno. Iako lubrikanti za podmazivanje pružaju bolji osećaj tokom seksa jer sprečavaju suvoću vagine, potrebno je pripaziti na to koju vrstu lubrikanta i kondoma koristite.

Ukoliko koristite kondom od lateksa, nemojte ga premazivati lubrikantima na bazi ulja, jer ulja razgrađuju lateks i kondom postaje neefikasan i  zato lekari preporučuju lubrikante na bazi silikona i vode.

Ne stavljajte hranu u vaginu

Ako zbog povećanja užitka ponekad posežete za voćem ili povrćem, prvo razmislite o nabavci vibratora ili drugih seksualnih igračaka jer čak i organski uzgojene jagode i banane sadrže bakterije nepoželjne za vašu vaginu.


Hrana ide u usta i nije primerena za druge telesne otvore, a seksualna pomagala su dizajnirana upravo za tu namenu.

Ne požurujte partnera da doživi orgazam

Fokusiranje na što brže dostizanje orgazma može biti štetno za vaše seksualno zdravlje jer stvara napetost, naglašavaju seksualni terapeuti. Ponekad se vrhunac jednostavno neće dogoditi, što je sasvim u redu.

Ne odlažite odlazak u WC

Ukoliko ste se upustili u seksualni odnos i strast je na samom vrhuncu, ali vi osećate potrebu za odlazak u WC i uriniranje, nemojte da trpite.

Ukoliko vaše telo ima potrebu za uriniranjem, učinite to, jer ukoliko trpite - nećete moći da uživate u seksu, a postoji i šansa da naj način izazovete upalu bešike.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA