Šta bi svaka mlada žena morala da zna

Određene godine zahtevaju određeno znanje i zrelost, pa tako postoje i stvari koje bi do sredine svojih dvadesetih svaka žena trebalo da nauči

  • 5

Tačno je da žene brže sazrevaju od muškaraca i da brže kapiraju neke stvari od njih. Međutim, i one imaju mnoge propuste u formiranju ličnosti pa im neke stvari tokom sazrevanja promiču. Ipak, niz je situacija i obaveza koje žena mora da savlada do svoje 25. godine, a evo i koje su stvari u pitanju.

Prekinite kontakt s nebitnim ljudima

Svaki čovek oko sebe ima mnogo nebitnih ljudi od kojih zapravo nema ništa. Neće vam priskočiti u pomoć kada vam to bude trebalo, neće vas tešiti kada budete tužni i neće vas uveseljavati kada za tim budete imali potrebu. Baš zbog toga ne treba da trošite svoje vreme, živce i pre svega svoju pažnju na nekog ko to definitivno ne zaslužuje.

Prihvatite dečka svoje drugarice, iako vas nervira

Ubeđeni ste da on nije za nju, ali zajedno su već dugo i vi tu ništa ne možete da uradite. A pritom, ona bi trebalo da vam je važnija od njega, stoga ako vidite da je srećna, ne pokušavajte tu sreću da joj pokvarite. Budite tu uz nju, ma šta se desilo, vi joj uvek i u svemu budite podrška.

Vreme menstruacije

Ukoliko do sada nikada niste mogli tačno da odredite kada treba da vam počne mesečni ciklus, vreme je da se stvari promene iz korena. Vodite evidenciju o tome, upoznajte svoje telo i jednog dana ćete biti zahvalni sebi na tome. Već ste u ozbiljnim godinama kada mnoge žene postaju ili su već majke i baš zbog toga ne treba sebi da dozvolite da osnovne stvari ne znate o svom telu.


Puder nije obavezan

Možda ste navikli da se "cementirate" u srednjoj školi, ali vreme je da neke tripove ostavite iza sebe. Nema potrebe da svaki put kada krenete da izlazite iz kuće stavljate tone pudera. Lepše i mlađe ćete izgledati bez svih tih naslaga na svom licu.

Promenite neke stvari

Mnoge žene su sklone tome da se jadaju, ali da s druge strane apsolutno ništa ne rade kako bi te stvari promenile. Vi budite drugačiji, zasucite rukave i konačno rešavajte jednu po jednu stvar u svom životu, o kojima ste ranije samo pričali. Od priče nema vajde, ceni se sposobnost promene, sposobnost da se stvari pokrenu i reše.

Kupite nešto za šta nikada nemate para

Svaki put kada odete u grad, spazite neku stvar u izlogu koja vam se dopada, ali koju ne možete da priuštite? Ovoga puta nemojte preskočiti taj izlog, već se zaputite u radnju, probajte to što ste videli i pravac kasa, neka bude vaše. Udovoljavanje sebi je bitno s vremena na vreme, baš kao i smelost da uradite nešto što inače ne biste uradili. Osetićete se živo, veselo i nasmejano.

Snizite kriterijume

Ukoliko imate 25 godina i još ste sami, negde je zapelo. Verovatno su vaši kriterijumi previsoki ili pristajete da odete na dejt samo sa jednom vrstom tipova. Promenite stvari, izađite sa nekim ko nije po vašem ukusu i možda se prijatno iznenadite. Morate se kockati, ako ikada mislite da dobijete.

Prestanite da brinete

Pozitivan stav je osnova života. Stalna zabrinutost i napetost neće se odraziti dobro na vaše psihičko, a ni fizičko stanje. Osmeh nek vam češće bude na licu, tada će vam život iz svih uglova biti mnogo lepši.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokica

    25. septembar 2013 | 18:53

    Nije los tekst,ali deo koji kaze "izadjite sa nekim ko nije po vasem ukusu",e to vala nikom ne bih preporucila!Kad ne upali na prvu,nema tu nikakvo "upoznavanje" sanse da nesto promeni!Snizavati kriterijume je najteza budalastina koju zena sebi moze da uradi!A u ime cega?Jel izdat neki dekret da ne smes biti sama nakon 25?Dajte molim vas,ljubav se ne sili i ne namesta,svidjanje takodje!Bolje kvalitetni sam,sa otvorenom sanson da nadjes bas onog kog ti dusa trazi,nego zakopan u losem braku,vezi da bi se ispunile "norme"!

  • Dude88

    25. septembar 2013 | 15:01

    Zanimljiv clanak

  • Mala od skandala

    25. septembar 2013 | 23:46

    Pa...da probam...lepo je znati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA