Kako preboleti neuzvraćenu ljubav?

Svakome se u životu barem jednom dogodilo da se nesrećno zaljubio. Kako vam neuzvraćena ljubav ne bi postala bolna opsesija na koju ćete samo izgubiti vreme, donosimo vam savet kako da izađete na kraj sa sopstvenim osećanjima

  • 12

Svakome može da se desi da se do ušiju zatreska u nekoga ko im nije dostupan, bilo da je ta osoba već zauzeta ili jednostavno ne želi ili ne može da uzvrati ljubav. Neuzvraćena ljubav, koja može da potraje mesecima i godinama, zna da bude jako bolna. Srećom, i za limerenciju, kako ovu boljku nazivaju psiholozi, postoji lek.

Ako se nalazite u procesu zalečenja slomljenog srcapripremite se na dugu bitku između instinktivnog i logičkog dela mozga. Jednostavno, morate smoći snage da se u najbukvalnijem smislu odreknete voljene osobe i svojih osećanja prema njoj. Samodisciplina je ključna.

Najpametnije bi vam bilo da s tom osobom prekinete svaki kontakt, jer vam preboljevanje ometa svako viđanje, telefonski poziv, pa čak i pristup njegovom ili njenom Fejsbuk nalogu. Ako želite da vam bude bolje, blokada svake vrste komunikacije je ključna. Čak i po cenu da imate utisak da sami sebi zabadate nož u srce.

Kada vas u trenucima samoće uhvate maštarije o tome kakva bi mogla da bude vaša veza, erotske fantazije, kako bi izgledala vaša zajednička deca... - oterajte ih! Od upornog vrtenja ukrug "šta bi bilo kad bi bilo" nemate nikakve vajde u sadašnjosti. Iskoristite snagu volje da zagospodarite sopstvenim mislima.

Prestanite da idealizujete. Niko na ovom svetu nije savršen, pa ni vaš nesuđeni partner. Pokušajte stvari da sagledate s te strane kako biste uvideli da ta osoba ima mnogo mana. Pored toga što ne želi da bude s vama, sasvim je sigurno da ima i desetine drugih osobina koje bi s vremenom počele da vam idu na živce.


Ono što je najvažnije jeste da povratite izgubljeno samopouzdanje. To što niste dobili ono što želite, što ste doživeli da vas neko odbije, ne znači da je stigao smak sveta. Jedna osoba vas nije htela, a šta? Pored toga što je "more zaista prepuno drugih riba", spas nađite u svojim omiljenim hobijima, vežbanju, obrazovanju, čitanju... Drugim rečima, radite one stvari u kojima ste dobri.

I zapamtite, nije kliše da vreme leči sve. Zaista će se vrlo brzo u vašem životu pojaviti neko nov za kime će vaše srce nanovo zaigrati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojka

    29. novembar 2013 | 13:44

    Pekidanje kontakta definitivno

  • Su

    29. novembar 2013 | 16:32

    Definitivno prekinuti svaki kontakt! I naravno ne idealizovati ga ili nju i dalje,samo traziti mane...i sve zajednicke slike pocepati,zapaliti..meni je pomoglo! I naravno,doterati se,izaci u grad i uzivati..ne mislim da odmah trazite drugog partnera,ali se samo treba posvetiti sebi,druziti se...a ne povuci se u sebe...

  • Jokica

    1. decembar 2013 | 09:27

    Hahahaha :)) Omiljen mi je ovaj deo "docice neko za kim ce vase srce ponovo zaigrati".Nakon velike ljubavi,bar nekoliko godina nece doci NIKO ko bi slicne emocije izazvao.Svako ko se pre toga pojavi,predstavljace samo laznu utehu i gubljenje vremena.Bolno,ali istinito.Bolje ljudima reci istinu,nego pricati basne i sarene laze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA