MUŠKA POSLA: Pre ih razneži lep auto, nego plač rođenog deteta

Kako je pokazalo najnovije istraživanje, muškarcima će više osećanja izmamiti lep dizajn automobila nego dečje suze

  • 16

Naučni eksperiment koji je sprovela kompanija "Volvo automobili" o reakcijama na dizajn vozila pokazao je da muškarci ispoljavaju više emocija prilikom gledanja lepog automobila, nego prilikom gledanja slike rasplakanog deteta. Kod žena rezultati su sasvim suprotni.

 

Oko 74 odsto muškaraca izjavilo je i da dobar dizajn automobila izaziva kod njih pozitivna osećanja. Svega 33 odsto ispitanih žena reklo je da je automobil atraktivniji od zgodnog muškarca. Vožnja lepog automobila kod 60 odsto muškaraca budi osećanja samouverenosti i moći.

 

 

U naučnom eksperimentu, koji su "Volvo automobili" sproveli u saradnji s EEG specijalistima kompanije "Myndplay", analiziran je način na koji ljudski mozak emotivno reaguje na dizajn automobila, kao i na estetski doživljaj koji pobuđuje. EEG (elektroencefalografija) je proces snimanja električne aktivnosti na koži lobanje, kod kojeg se mere fluktuacije u naponu između neurona u mozgu.

 

- Eksperiment je potvrdio da ljudi emotivno reaguju na oblik automobila, a očigledno je da su muškarci genetski programirani da im se sviđa uglađen dizajn s elegantnim linijama - navodi se u izveštaju.

 

 

Paralelno istraživanje, koje je sproveo "OnePoll", otkrilo je da 43 odsto muškaraca tvrdi da je izgled automobila najvažniji aspekt, važniji i od enterijera, dodataka, točkova i motora. Prednji deo automobila je muškarcima najatraktivniji, dok na žene više utiče izgled zadnjeg dela vozila.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrs.L***

    2. decembar 2013 | 12:55

    @olja... Pa nemoj baš tako, nisu svi muškarci isti... Kao i što žene nisu sve dobrice....

  • Bivsi Debeli

    2. decembar 2013 | 13:07

    Olja, ako nastavis da nas vredjas, bojkotovacemo te.Pa se onda drzi vibratora.

  • Šumadinac

    2. decembar 2013 | 13:29

    Žene se više pale na dobar auto od muškaraca. Muškaraci kupuju dobre automobile da bi udovoljili ženama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA