Nauka zna kada ćete upoznati srodnu dušu!

Put do savršene osobe vodi kroz u prodseku sedam veza, jednu prevaru i dva slomljena srca

  • 5

Potraga za osobom s kojom će provesti ostatak života čini se kao nemoguća misija, barem većini ljudi. I muškarci i žene moraju da prođu kroz loše veze, čudne odnose, katastrofalne izlaske i prevaru.

Prosečna žena imaće sedam veza, četiri dejta iz strave i užasa, promeniće sedam seksualnih partnera i imaće četiri veze za jednu noć pre nego što upozna onog Pravog. Poljubiće se sa 15 muškaraca, uživati u dve duge veze i dva puta patiti od slomljenog srca. Biće zaljubljena dva puta, živeće s jednim od partnera i izvisiti jednom na sastanku pre nego upozna muškarca svojih snova.

Istraživanje je napravljeno pre objavljivanja knjige "Projekat Rosie", autora Grejema Simsiona u Velikoj Britaniji. Reč je potrazi jednog muškarca za savršenom ženom.

- Ovo je podsetnik koliko put do životnog partnera može da bude dugačak i poprilično strm, a tako je za većinu nas. Svi katastrofalni sudari, loše sparene veze i čudne zabave za jednu noć mogu u nama da probude osećanje da nikad nećemo upoznati svoju srodnu dušu - ispričao je Grejem i dodao:

- Iako nam sve to ide na živce, ima nečeg divnog u čitavom tom procesu. Sve te propasti, loši počeci i slomljena srca, to neznanje kada će i kako će se onaj pravi ili prava pojaviti u vašem životu. Pre nego što jednom nađemo nekoga s kime želimo da se skrasimo, skloni smo da gledamo na stvari negativno - objašnjava on.

Kod muškaraca stvari nešto drugačije stoje, ali ne mnogo. Oni će biti u šest veza, od kojih će dve trajati duže od godine, ali će imati više seksualnih partnerki. Prosečno, deset u životu (iako će se okolo hvaliti da ih je bilo mnogo više).


Oba pola biće prevareno više puta u životu, ali i jedni i drugi biće preljubnici barem jednom. Šest od deset muškaraca došlo je do tačke kada su mislili da nikada neće pronaći onu pravu. Ukupno 59 odsto muškaraca smatra da je njihov put do "živeli su srećno do kraja života" bio veoma težak.

Osam od deset ispitanika reklo je da su osobu svog života upoznali kada su se najmanje nadali, dok je četvrtina za svog partnera na početku veze bila ubeđena da nije tip osobe s kojom bi se skrasili. Više od polovine svog partnera je opisalo kao potpunu suprotnost sebi. Statistike pokazuju i to da 94 odsto dama veruje u pravu ljubav, u poređenju sa 88 odsto muškaraca.

Ovako izgleda put do Pravog ili Prave (muškarci /žene):

Broj veza 7/8

Katastrofalnih dejtova 4/4

Sudara na slepo 2/3

Nepojavljivanje partnera na sastanku 1/2

Onlajn muvanja 2/3

Broj ljudi koje smo poljubili 15/16

Seksualnih partnera 7/10

Veza za jednu noć 4/6

Veza od godinu dana ili manje 3/4

Veza od godinu dana ili više 2/2

Život s partnerom 1/1

Zaljubljivanja 2/2

Slomljeno srce 2/2

Broj puta kada su bili prevareni 1/1

Broj puta kada su prevarili 1/1

Veza na daljinu 1/1

(Telegraf.rs / 24sata.hr / Telegraph)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prime

    4. januar 2014 | 08:33

    To nije nauka, to je statistika.

  • Nhhh

    6. januar 2014 | 23:35

    Ma 100% bre, kako da ne....evo ja jos čekam pravog...imam pored sebe jednog ali nije to to..nažalost. ...

  • Q7

    5. januar 2014 | 21:01

    Skidaj gaće borba sad će!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA