Da li biste promenili veroispovest zbog partnera? Muškarci i žene u Srbiji ne misle isto (ANKETA)

Zbog toga što u Bibliji piše "ne biraj bračnog druga druge vere", pravi, aktivni vernik nikada neće tražiti ljubav kod pripadnika druge konfesije.

Pad prirodnog priraštaja, hlađenje verskih osećanja i migracije muslimanskog stanovništva, samo su neki od razloga za smanjenje broja hrišćanskih vernika u Evropi, a na ovu listu može da se upiše i promena verosipovesti zbog ljubavi!

Ovo su poznati koji su promenili veru!

Brojni su primeri onih koji su zbog ličnog uverenja, ali i zbog budućeg bračnog partnera, izabrali da islam stave ispred pravoslavlja ili da baptizam zamene za budizam.

Verski analitičar Draško Đenović za Telegraf kaže da je nepoznat podatak koliko je vernika u Srbiji koji su promenili religiju, ali se zna da se u mešovitim brakovima pravoslavke/ca i katolika/kinje, katolici ti koji najčešće menjaju veru.

- U takvim brakovima najčešće dolazi do takozvanog utapanja. Njihova deca na kraju završe u pravoslavnoj crkvi, ali se ne izgubi samo ta naredna generacija, već i supružnici postanu deo crkvenih praksi kao što su krštenje i pričest - objašnjava on i naglašava da žene češće menjaju veru, baš kao što po tradiciji olako promene i prezime.

Ipak, kako dodaje, zbog toga što u Bibliji piše "ne biraj bračnog druga druge vere", pravi, aktivni vernik nikada neće tražiti ljubav kod pripadnika druge konfesije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Ni pravi musliman i muslimanka nikada neće tražiti partnera van islama. Neće ih ni pogledati! - objašnjava Đenović i za kraj navodi da su povodi za promenu veroispovesti lična ubeđenja, stupanje u brak, ali i obezbeđivanje vize.

Što se konfesionalne strukture u Srbiji tiče, prema popisu sprovedenom 2011. godine, 85 odsto stanovništva pripada pravoslavnoj veri, katolici sa oko pet odsto građana nalaze se na drugom mestu, dok su muslimani na trećem mestu sa udelom od svega tri posto u ukupnoj populaciji.

Ovde pročitajte zanimljive priče onih koji su zbog ljubavi promenili svoja verska uverenja:

PREŠLA SAM U ISLAM JER MI JE ALAH poslao čoveka od kog sam saznala pravu istinu o veri (FOTO) (FOTO)

IRAČANIN TAIR ZBOG MARIJE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Sada se zove Vladimir zbog jednog posebnog čoveka (FOTO) (VIDEO)

SVETLANA PROMENILA VERU: Novosađanka prešla u islam i postala muslimanka Sara (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spiridon

    13. decembar 2016 | 21:48

    Oni koji ispred ljubavi kao uslov stavljaju prelazak iz jedne konfesije u drugu tu ljubav i ne zaslužuju.

  • Riddick

    13. decembar 2016 | 17:58

    Zašto bi mi pravoslavci promenili veru a ?

  • Laky

    13. decembar 2016 | 19:48

    Pravoslavac sam rodjen i tako ce ostati dok sam ziv. Vera se ne prodaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA