Da li je muški orgazam uopšte bitan ženama?

Da li ste znali koliko je značajna ejakulacija za vaše seksualno zadovoljstvo?

  • 8

Nova istraživanja pokazuju koliko je značajna ejakulacija muškarca za seksualno zadovoljstvo žena. Rezultati ove studije će vas iznenaditi.

Preliminarni rezultati istraživanja objavljenog u časopisu "Seksualna medicina" dokazuju da je ženski orgazam mnogo jači kada njen partner doživi ejakulaciju.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Rezultati su nastali kao produkt kliničkog ispitivanja. Primetila sam da žene imaju veoma jasno izraženo mišljenje o ejakulaciji, a ne govorim samo o mišljenju vezanom za mesto i vreme ejakulacije, čime su se bavile dosadašnje studije - objašnjava Andrea Bari, autor srudije.

- Ovde su se istraživala i iskustva žena koje su primećivale koliko snažno partner ejakulira, koliko glasno stenje i slično. Dakle, ne radi se o uobičajenim kliničkim pokazateljima, već o iskustvu - dodaje.

Foto-ilustracija: Profimedia / "Yoni" masaža je posebna vrsta masaže za postizanje zadovoljstva

Mnoge žene se stresiraju kada primete da njihovi muškarci pate da bi odložili ejakulaciju, a takođe ih uznemirava kad partner ne može da svrši.

Studija je obuhvatila 240 heteroseksualnih aktivnih žena starosne dobi između 20 i 60 godina. Čak 50,43 odsto njih je potvrdilo da im je važno da muškarac ejakulira tokom snošaja.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Žene su potvrdile da im je zajednički orgazam najbolji seksualni osećaj. A većina se složila da im je važan i intenzitet ejakulacije, kao i količina sperme koja se izbaci - pojašnjava Bari.

Sve u svemu, može se reći da ejakulacija značajno utiče na mišljenje žena o samom seksualnom činu, ali i na njihove orgazme.

Foto-ilustarcija: Profimedia, Altrendo

- Jedina mana istraživanja je što se radi o subjektivnoj percepciji žena pogotovo kada se radi o količini izlučene tečnosti. To nije nešto što možete da izmerite, već se oslanjate na nečiji osećaj da li je to malo ili puno - zaključuje Andrea Bari.

(Telegraf.rs / psypost.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    13. novembar 2018 | 14:23

    Veliki broj žena ne govori istinu, ili je potpuno izopaci , i ako je zvanično dokazano, da svaka voli doživeti orgazam kad i njen partner, što je donekle i normalno, jer i muškarci to i isto vole. Postavlja se pitanje, zasto žene ne daju nikakva objasnjenja, ili vrlo malo, kada se seksualnog zadovoljstva tiče, ali su na protiv prve, kada treba kritikovati muškarce. Dokazano je takođe, ma da žene to neće nikada priznati, da žene, koje često menjaju partnere, jednog momenta gube "libido" seksualno zadovoljstvo, jer do njega vrlo teško dolaze, ili uopšte ne postižu orgazam, dok kod muškaraca je sasvim sve obrnuto. Sve se krije kada su žene u pitanju, ali dežurni krivci su uvek muskarci.

  • Ika...

    13. novembar 2018 | 14:21

    Naravno da jeste...

  • Ika...

    13. novembar 2018 | 12:07

    Naravno da je bitan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA