Neke žene su u stanju da dožive i 100 orgazama dnevno i to samo zbog ovog poremećaja

Kada je reč o doživljavanju orgazma, mnoge žene imaju velikih problema da dožive vrhunac u seksu

  • 6

Sa druge strane, postoje i slučajevi kada žena ima stalne i neželjene orgazme pokrenute neobičnim procesima.

Iako nam se čini neobičnim, radnje kao što su pranje zuba, vožnja biciklom ili zevanje kod nekih žena dovele su do seksualnog vrhunca.

Spontani orgazam i nije toliko zanimljiv. Foto: Pixabay.com

Jednom slučaju je zabeleženo da žene koje uzimaju određenu vrstu antidepresiva imaju abnormalno česte orgazme u odnosu na one koje ih ne uzimaju. Kada zevaju, mnoge od njih doživljavaju spontani orgazam,a  uprkos ovom neobičnom neželjenom dejstvu čini se da lekari još uvek propisuju lekove za borbu protiv stresa.

Neki fitnes fanatici doživljavaju isti efekat uzrokovan povećanim protokom krvi u genitalijama kada rade vežbe. Takođe, medicinski stručnjaci upoznati su sa takozvanim perzistentnim genitalnim poremećajem, ranije poznatim kao sindrom trajnog seksualnog uzbuđenja.

Neke žene doživljavaju orgazme i bez penetracije. Foto-ilustracija: Profimedia

Iako perzistentni genitalni poremećaj možda nije tačna dijagnoza za žene koje doživljavaju orgazme tokom dana, ovi neželjeni događaji mogu negativno da utiču na njihove živote. Naime, ženama koje pate od ovog stanja pripisivane su različite etikete, ali je izuzetno važno istaći kako ovo stanje nije moguće kontrolisati, a lekari još uvek pokušavaju da pronađu medicinski uzrok i mogući lek za ovu reakciju.

Iako većina na ovo stanje gleda kao na nešto pozitivno, oni koji se nalatze u ovom stanju govore kako je ovo zapravo veliki teret i smetnja.


(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA