Evo zašto je seks sa bivšim partnerom loša ideja, i zašto su male šanse da ćete se zbog toga pomiriti

Naučnici su se pozabavili ovom temom i dokazali da ne morate da ga vodite u krevet, jer se nećete tako pomiriti

  • 11

Sigurno ste i tokom veze razmišljali šta će biti sa vama kada raskinete. To vam nije donelo ništa dobro, kao ni to što sada imate povremene seksualne odnose sa njim.

Duge veze se završe na dva načina - ili brakom ili raskidom. Ono što je važno je da se zaista završe.

Naime, naučnici su dokazali da je seks sa bivšim partnerom prava emocionalna katastrofa. Britanski institut za istraživanje seksa je ispitivao uzorak od 113 ljudi, koji su prošli ankete o životnim navikama, o intimnim odnosima i emocionalnoj zrelosti, odnosno pismenosti.

Analizirjući podatke, naučnici su došli do zaključka da vraćanje na stare odnose doprinosi samo produžetku patnje i da bi za vas bilo najbolje da se zauvek raziđete.

Iako se mnogi parovi brane tezom da je seks koji se nastavlja posle raskida samo sigurica i da im je tako lakše, jer ne moraju da objašnjavaju nekom novom šta vole, sad je dokazano da je to ogromna laž. Tokom seksa sa bivšim se ne luči oksitocin, hormon sreće, već naprotiv. Luči se adrenalin koji izaziva agresivnost, pa može doći i do nesmotrenog povređivanja.

Foto: Shutterstock / Igra prljavih reči može da učini seks još boljim

Bivši partneri bi trebalo da budu i bivši ljubavnici, jer ne mogu da zaborave na bol koji neminovno dožive, a za koji okrivljuju onog drugog. To prenose i u spavaću sobu, pa kako se luči adrenalin njihovo ponašanje se menja i oni postaju grublji u seksu.

Možda vam se u početku svidi ta grubost, ali u nekom trenutku ćete shvatiti poruku i uvideti da nema nazad, da je za vas gotovo.


Sve ovo dokazuje da romantika ne može ponovo da se rodi između dvoje koji se predugo i predobro poznaju. A bez romantike ne možete da obnovite emocije. Nežnost je ključ koji otvara vrata strastima, iako možda tako ne izgleda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Dakle, kada raskinete sa bivšim, ukoliko želite što pre da se oporavite i da budete emocionalno stabilni, ostavite i seksualne odnose sa njim iza sebe.

Verujte da ćete brže preboleti biveg na ovaj način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    13. decembar 2018 | 14:42

    Ispostavilo se da je moj bivsi decko drug iz skole mom sadasnjem partneru. Kad smo to otkrili ispade jos i dobro, probali smo seks utroje jednom iz zezanja i bilo je savrseno. Nisam nikad probala nasamo sa njim posle raskida, mislim da ne bi bilo uredu prema sadasnjem partneru. Ovako je ispalo super, nema lazi nema prevare.

  • Nena

    13. decembar 2018 | 00:31

    Kad raskinem sa nekim nema vise seksa sa njim, da je valjalo ne bismo ni raskidali. Kako mogu da uzivam u seksu sa nekim sa kim se vise ne slazem? Taj ko moze, ocigledno da u sebi nije raskinuo.

  • Pera gej

    13. decembar 2018 | 16:49

    Jednom kraj zauvek kraj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA