"Celog života osećam bol tokom seksa, a onda su mi rekli da imam plitku vaginu i šta je izaziva"

Često sudelujemo u razgovorima o veličini penisa, ali šta je sa vaginama?

  • 13

O veličinama penisa priča se i govori svuda, a kada je reč o vaginama tu je situacija malo drugačija, jer zamislite dve drugarice koje pričajuju o njihovoj “dubini”.

Postoji plitka vagina i to nije šala, a nije je moguće lako definisati. Ne postoje jasna pravila koja definišu plitku i duboku vaginu. Vaginalni kanal dostiže dužinu od 3 do 6 centimetara. Do promena na vagini dolazi jako rano, a  neke devojčice se čak i rađaju bez vagine ili sa veoma plitkom vaginom. U zavisnosti od toga kako se vagina razvija, može doći do bola kod penetracije tokom seksa, masturbacije ili porođaja.

Bol u vagini zahteva lekarsku pažnju. Foto-ilustracija: Profimedia

Promene mogu da nastanu i kasnije u životu, što se desilo Marini koja je tek po ulasku u menopauzu saznala zašto ima bolan seks celog života.

- Doktorka mi je rekla da se ovakve promene na vagini dešavaju u slučaju endometrioze, vaginalnog kancera, ili radijacije koji dovode do isušivanja vagine i stvaranja tkiva koje blokira vaginalni kanal i čini ga užim. Kod mene je problem bio nedostatak hormona usled menopauze, koja dovodi do pojave suvoće i suženja vaginalnog tkiva. Počela sam sve više da osećam bol tokom seksa jer se vlaženjem vagina širi, ispričala je Milena.

Na svu sreću, postoje tretmani koji mogu da pomognu kod širenja vaginalnog kanala, ali i vežbe karlice. Terapija estrogenom takođe može da bude opcija, a ukoliko ništa drugo ne pomogne pacijentkinja se podvrgava operaciji.

Ginekolog će najbolje moći da utvrdi kakvog ste zdravlja. Foto: Profimedia/Alamy

- Ukoliko mislite da imate problem sa uskom ili plitkom vaginom , obavezno se javite lekaru. Problem može da se reši i nema potrebe da trpite bol tokom seksa koji treba da vam bude uživanje. Volela bih da sam znala da je moj problem rešiv ranije umesto što sam čekala da toliko i trpele bol tokom seksa celog života, ispričala je Milena.


(Telegraf.rs/instyle.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    9. februar 2019 | 10:18

    Ima solidno ljubavno iskustvo.Ali gle cuda,jos nigde u dno nisam udario..

  • BG

    9. februar 2019 | 02:41

    U moje Ljubinke kao kad stavim noge u lavor,ma bez brige !!!!

  • Vagina

    9. februar 2019 | 21:47

    Ja posle 30 + godina sa istim muskarcem kad skupim misic vagine on odmah svrsi?A ja sam u raju😉😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA